Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Koupě bytového domu

Přeji všem krásný den. :)

Už nějakou dobu si říkáme, že bychom začli podnikat, konkrétně podnikat v nemovitostech. Jako na první kroky bychom si vzali úvěr od banky, abychom mohli začít. Naše první plány jsou odkoupit starý bytový dům v žádané lokalitě, dům zrekonstruovat a byty prodat. Jeden takový dům jsme našli, tedy ne jeden, ale více. Ale tento nám přišel nejvíce zajímavý na zajímavým místě.
Dům není k prodeji, pouze bychom tam zaslali dopis o to, zda by dům nechtěl pan majitel prodat. Dům se nachází v lokalitě Beroun-Město, ulice Plzeňská 125. Vnitřek typujeme na 3 byty, dva byty o velikosti 1+1 a jeden byt o velikosti 4+1. V přízemí je průjezd na dvůr a komerční prostory. Plocha komerčních prostorů je dle KN 100m2.
Dům bychom celý zrekonstruovali, dali do pořádku na dvorku menší parkoviště pro ty, co by zde byt měli. Z komerčního prostoru bychom chtěli udělat slušně vypadající restauraci a měsíční nájem by byl 25 000Kč, tuto částku jsem získal z toho, že jsem se podíval na tu lokalitu a co se pronajímá za komerční prostory, a vyjde to na 250Kč/měsíc. Ceny bytů jsme též takto vyhledali, koukali jsme jaké byty se prodávají a udělali z toho takový průměr, který vyšel: 1+1 vyjde na 1,4mil, 4+1 vyjde na 3,5mil. Dům je na velmi dobrém místě, 50m od domu je obchod Billa, za domem je kopcovitý park kde jsou ti medvědi. Tudíž je pěkný výhled ze zadní strany domu. Na koupi i rekonstrukci bychom si vzali úvěr jak výše zmiňuji. Poté jak by se to opravila hned by se byty prodali a kom. prostor pronajmul. Hypotéku bychom poté zaplatili celou. Z prodeje bytu vyjde částka 6,3milionu a měsíční příjem z pronájmu 25 tisíc.

Předmět Autor Datum
Tento ? No,tak to bude fuška. nový
kozakl 16.06.2017 20:04
kozakl
Ano, je to on :-) Jenom co mě i zajímá je, jakou takový barák v tomto stavu má cenu. nový
aduvos 17.06.2017 09:07
aduvos
Zkus u majitele dotaz hlavně na cenu pozemku. Barák momentálně zvenku vypadá na úplnou ruinu. nový
kozakl 17.06.2017 17:25
kozakl
vzhledem k tomu, jak vypada oblozeni oken, tak bez pamatkaru ani ranu.. ja bych do toho nesel, ale… nový
pl 16.06.2017 21:02
pl
rekonštrukcia kopletného domu aj s vybudovaním interného parkoviska a reštaurácie+hypotéka,dane z pr… nový
audax 17.06.2017 23:21
audax
Nevím, jak moc to znáš v Berouně - ale v okolí je restaurací jak naseto. Proč zrovna tahle by měla b… nový
rokator 18.06.2017 21:47
rokator
Rekonstrukcím ani památkářům nerozumím, v tom Vám odpověděli přede mnou. Já jen připomenu, že banky… nový
ivzez 18.06.2017 23:46
ivzez
byty přímo nad hospodou zvláště pak po 1.6.20173-[ nový
jirka44 20.06.2017 16:28
jirka44
Dostat úvěr na podnikání znamená vrazit do banky nějakou protihodnotu, často to je vlastní jiná nemo… poslední
TNT 20.06.2017 19:42
TNT

rekonštrukcia kopletného domu aj s vybudovaním interného parkoviska a reštaurácie+hypotéka,dane z predaja,obávam sa,že bez vlastného kapitálu s úverom na krku to bude trošku prúser sám o sebe a predaj bytov pravdepodobne nebude stačiť na kompletné vyplatenie potrebnej hypotéky a pri takejto renovácii sa nejaké amatérske improvizovanie neoplatí....

Nevím, jak moc to znáš v Berouně - ale v okolí je restaurací jak naseto. Proč zrovna tahle by měla být něco extra?

Nehledě na to, že dům je dlouhodobě opuštěný, zralý na kompletní rekonstrukci, hodnotu má jen ten pozemek (vše zbourat a postavit znovu).

Rekonstrukcím ani památkářům nerozumím, v tom Vám odpověděli přede mnou.

Já jen připomenu, že banky – pokud vím – poskytují hypotéky na vlastní bydlení.
Dále mne napadá, že o byty přímo nad hospodou nemusí být příliš velký zájem…

Dostat úvěr na podnikání znamená vrazit do banky nějakou protihodnotu, často to je vlastní jiná nemovitost nebo cennou sbírku věcí :-), aby pokryla velkou část požadovaného úvěrového rámce. Podnikatelé jedou v jiném režimu ručení za závazky než fyzické osoby s trvalými příjmy.
Bez znalostí stavebnictví a práva je dost riskantní do toho jít, tyto služby se musí nakoupit. Budoucí zisk snižuje vysoké pořizovací ceny nemovitostí, cena práce taky značně narostla, nákup znalostí a ochrana proti zmrdům a vohnoutům z řad stavebních kontraktorů. Za rohem je 10. leté výročí krize a jak víme hospodářské cykly nejsou teorií, taky se po nějaké dekádě reálně cyklus ekonomického poklesu praktikuje.
Good luck.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru