Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem odebrani invalidniho duchodu

dobry den. byl mi navyšen inv. duchod z 1. stupně na 3. stupeň. pote jsem se ocitl opět v psychiatricke nemocnici. kde jsem doted. když teď podepíšu revers, neseberou mi duchod? nebudou to brát tak, že odmitam lečbu a seberou mi ho? diky za odpověď.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
pardon. az jako druhou vec jsem pouzil hledani a mel jsem to udelat jako prvni. zjistil jsem ze uz j…
Patys255 16.06.2017 15:42
Patys255
Jinak řečeno - oč ti jde víc? Chceš ze zařízení vypadnout, nebo přijít o důchod? Máš to písemně od t…
tojezdenek 17.06.2017 08:08
tojezdenek
Úplně nerozumím tomu, proč automaticky vycházíte z toho, že když vám úřednice něco řekne, tak to pla… nový
Araneus84 21.06.2017 09:34
Araneus84
At tak, či onak - efekt bude stejný, jako jsem psal. 8-) poslední
tojezdenek 21.06.2017 19:04
tojezdenek

pardon. az jako druhou vec jsem pouzil hledani a mel jsem to udelat jako prvni. zjistil jsem ze uz jsem se na to ptal. podle vas mi ho seberou ale ja volal na OSSZ a rekli mi ze reverz na to nema zadny vliv. a bavil jsem se i s osetrovatelem a logicky mi nemoc zustane naporad takze bych duchod mel mit porad ne? nebo jak to je. mam po elektrolečbě a trochu mam pochroumanou paměť a mysl. dik.

Jinak řečeno - oč ti jde víc? Chceš ze zařízení vypadnout, nebo přijít o důchod? Máš to písemně od toho úředníka z OSSZ, že po podepsání reversu o důchod nepřijdeš? Použij hlavu - podepíšeš revers, ze zařízení se dostaneš a po čase půjdeš před posudkovou komisi. Tam oprávněně řeknou - Odmítá se léčit, proto podepsal revers, vezmeme mu současný stupen invalidity a dáme mu nižší. Co při posudkové řekneš? Ale mi bylo řečeno, že o invaliditu nepřijdu, když revers podepíšu ... . A oni na to - A kdopak vám takovou hloupost řekl? Znáte jeho jméno? A můžete to dokázat, že vám to řekl? Odpovíš si snad sám, ne? 8-)

Úplně nerozumím tomu, proč automaticky vycházíte z toho, že když vám úřednice něco řekne, tak to platí a že stanovisko jedné úřednice je pro příslušný úřad závazné...
Maximálně se pak dozvíte: "Jo pardon, to byl omyl, to se ta paní spletla. Takže ten invalidní důchod už dostávat nebudete.".

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru