Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Spotrebný úver od Slovenskej sporiteľne

Dobrý deň prajem, chystám sa zobrať menší spotrebný úver na čokoľvek od Slovenskej sporiteľne na auto. Auto potrebujem z dôvodu dochádzania do práce a pri mojom 600€ plate v čistom a popri mojích výdajoch si na auto našetrím to je pravda, ale trvalo by to podstatne dlhšie a mal som auto to sa mi pokazilo a teraz moc financíí nemám tak si chcem zobrať úver len rád by som sa opýtal či niekto od tejto banky bral úver a či ho schválili. Ja mám zmluvu na dobu určitú a trochu sa bojím, že mi ho neschvália. A ide ešte o to, som už rok zamestnaný a rok mi chodia peniaze na účet ale na mamin účet, doteraz som nemal vlastný založený a rád by som vedel či môžem u nich otvoriť účet a či mi na ten účte môžu daŤ aj ten úver či im bude stačiť napríklad výpis mojích výplat z práce alebo číslo účtu mojej mami a cez neho si to overia.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
nejjednodussi zavolat do banky :) nicmene.. pokud ho banka schvali, pocitej s urokem kolem 6-8%..…
pl 04.03.2017 11:12
pl
pocitej s urokem kolem 6-8% Přidej, bezúročný úvěry bývají zrhuba dvojnásobný, zvláště u Spořiteln… nový
Prasak 05.03.2017 00:44
Prasak
Mohl by dostat urok na urovni 11-12%. bacha na RPMN, Sporitelna je jedna z najzaostalejsich bank u n… nový
fleg 05.03.2017 18:40
fleg
Však právě, ona ta sazba s měsíčními poplatky ve finále vyjde na nějakých těch 14%. Čím míň si půjčí… nový
Prasak 05.03.2017 21:23
Prasak
Mne davali ako "VIP" klientovi spotrebak uz na urovni 10.1% RPMN, co sa rovnalo urokom lebo tam nebo… nový
fleg 05.03.2017 21:32
fleg
Já jsem se Spořitelnou skončil poté, co mi při řádně splácené hypotéce a několika řádně splacených p… nový
Prasak 06.03.2017 11:18
Prasak
Neviem ako u vas, ale u nas kedysi sporitelna bola posledna, co nemala bankmaoty online, ale boli v… nový
fleg 06.03.2017 16:22
fleg
tak ten puvodni urok jsem sakra prestrelil.. aktualne mi "moje" banka nabizi spotrebni uver za 12% R… nový
pl 06.03.2017 17:01
pl
Když si necháš vypracovat nezávazný nabídky více bank a s tím přijdeš do své banky, tak snad povolí.… poslední
Prasak 06.03.2017 17:12
Prasak

nejjednodussi zavolat do banky :)

nicmene..

pokud ho banka schvali, pocitej s urokem kolem 6-8%.. pri pujcce 100.000 CZK (zhruba 4000 E) bude mesicni splatka pri uroku 2028 CZK (zhruba 80 E), coz je vice nez 10% toho, co ted vydelavas.. doba splaceni 5 let

doporucuju poradne promyslet..

pocitej s urokem kolem 6-8%

Přidej, bezúročný úvěry bývají zrhuba dvojnásobný, zvláště u Spořitelny. Takže 13 - 16%. Nižší dostane, pokud přijde s protinabídkou od konkurence, musel by obejít a sondovat, kde mu co dají.

Jeho účetní historie je však velmi krátká. To, že to chodí na mámim účet nemusí být až taková překážeka, při individuálním posouzení se to dá zohlednit, stačí se podívat, od koho to chodí a jak dlouho a že o koresponduje se zaměstnáním žadatele. Banky mají velmi složitý metriky, zda úvěr posyktnou a jakým úrokem vyváží riziko nesplácení. Takže nezbývá, než se jít zeptat.

Mne davali ako "VIP" klientovi spotrebak uz na urovni 10.1% RPMN, co sa rovnalo urokom lebo tam neboli ziadne dalsie poplatky.
ALe pred rokom mi na firmu nukali spotrebak s RPMN okolo 9%, vzhladom na vysky RPMN hypotek by som ocakavalk urok spotrebakov este o 2-3% nizsi.
Na druhej strane je pravda, ze mi ho davaju len na zaklade pohybov na ucte, nic neskumaju a mozem ho splatit bez sankcie kedykolvek.

Já jsem se Spořitelnou skončil poté, co mi při řádně splácené hypotéce a několika řádně splacených předchozích úvěrech, půjčili další peníze za nějakých 14% RPSN. Refinancoval jsem hypotéku i úvěr u jiné banky za lepších podmínek. Jako dlouholetej klient se slušnou bonitou jsem čekal prostě něco lepšího, zvláště při silném konkurenčním boji v posledních letech.

Neviem ako u vas, ale u nas kedysi sporitelna bola posledna, co nemala bankmaoty online, ale boli v offline mode, cize z uctu, kde bolo 1000 korun sa dalo v kazdom bankomate vybrat 1000 korun. Vecer to obiehal manik a nahraval na diskety.
Este nie tak davno bola sporitelna jedna z najpomalsich bank, prevody do inych bank + 1 den oproti konkurencii, prevody v ramci banky 1 den, vklad na ucet v hotovosti sa prejavil na ucte az o par hodin, ked ho spracovali.
V TB mi uz niekolko rokov pipne telefon este ked len podpisujem, ze som peniaze vlozil, prevody medzi uctami su do 2-3s uz niekolko rokov a pod.
Sporitelna je proste konzerva, vzdy o dva kroky za ostatnymi.

tak ten puvodni urok jsem sakra prestrelil.. aktualne mi "moje" banka nabizi spotrebni uver za 12% RPSN.. to si muzou narvat do.. spic

tzn. nova pujcka bude opravdu nekde az kolem 13-14%

pri 14% uroku, 100.000 pujcce a 60 mesicu bude splatka skoro 2400.. celkovy preplatek temer 40tis

Když si necháš vypracovat nezávazný nabídky více bank a s tím přijdeš do své banky, tak snad povolí. Má to dvě vady - obíhat jak blb banky a pak licitovat u své a druhá vada - pro lepší úrok chce valná část bank, abys u nich měl aktivní běžný účet (tj. chodí na něj výplata a je na něm několik dalších pohybů).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru