Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Su banky normalne?

Nedavno ma sokovala informacia, ked VUB ponukla mojej manzelke (toho casu na materskej) 15k eur spotrebny uver bez akehokolvek rucenia. Som blby ja, ci banka, ked ponukne matke so smiesnym 200 eurovym milodarom od statu, ktory sa honosne nazyva matesky prispevok (ci tak volako) uver, kde je mesacna splatna 211 eur?
Doteraz som si myslel, ze taketo uverove praktiky maju len nebankovky a ze banky sa spravaju zodpovodne jak voci sebe tak voci svojim klientom, ale toto mi pride ako pokus o znicenie zakaznika v priamom prenose.
Ponukaju rovnako nezmyselne uvery aj v CR zakaznikom, ktory evidentne nemaju na jeho splacanie?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Z mé zkušenosti: naposledy jsem skončil jeden hovor se svou bankou tak, že jsem si vyžádal kontakt n… nový
touchwood 06.02.2017 13:54
touchwood
Souhlasím, v bance je třeba postupovat z pozice síly (pokud tě nemají v hrsti, když ses k něčemu ups… poslední
L-Core 06.02.2017 15:35
L-Core

Z mé zkušenosti: naposledy jsem skončil jeden hovor se svou bankou tak, že jsem si vyžádal kontakt na nadřízeného, a toho jsem si osobně zjebal s tím, že zvažuju odchod (což byl pro ně asi ten největší argument, ostatní stížnosti byly přijaty prakticky s nezájmem). Být běžným klientem, asi by mi ani to číslo nedali...

Banky už dávno nejsou ty vážené ústavy, kde ti (dobře) poradí, všichni řeší jen problém nabídka/poptávka - a jestli jsi nepochopil udičku v naší nabídce, tak je to jen tvá chyba. Předschválené úvěry jsou jen špička ledovce, na to skočí jen hlupáci (a já velmi dobře chápu, co tě na tom irituje). Ty jsoum totiž generovány automaticky na základě cashflow na tvém účtě, takže mně třeba nabízejí docela zajímavé částky. Někdo jako bankéř, který zhodnotí tvou REÁLNOU schopnost splácet, už není v módě. Místo toho ti volají polovzdělané kikiny (zato velmi dobře poučené jak s lidmi manipulovat a sdělovat jim jen část smluvních podmínek), které jsou placené od uzavřených smluv, takže tě doslova nutí uzavřít smlouvu (na cokoli).

Souhlasím, v bance je třeba postupovat z pozice síly (pokud tě nemají v hrsti, když ses k něčemu upsal), stylem "nedáte, půjdu jinde". Pak se dá vybojovat - obzvláště, máš-li kvalitní historii - spousta věcí: vedení všeho komplet zdarma, aktivní přístup ze strany banky k různým nabídkám, zlaté/platinové či kdovíjaké platební karty, kreditky s dlouhým bezúročným obdobím, kdejaké pojištění "v ceně", tedy zdarma, volný vstup do VIP salónků na letištích vč. konzumace.

Přitom na různé výhody (v rámci konkurenčního boje mezi bankami) jsou schopni dosáhnout i klienti "v plusu", u kterých by to třeba před 5 lety nepřicházelo v úvahu. Banky jim to ale samozřejmě samy tlačit nebudou, pro ně je ideálem trouba, který platí x set za poplatky měsíčně na běžném účtě, kde má statisíce.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru