Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lze takto vyřešit oddlužení manželů?

Vrtá mi hlavou dnes problém schválení oddlužení. Máme typickou českou rodinu, chlap ženská, dvě děti. Na krku x exekucí, dluhy všude možně. Příjem obou manželů nestačí na úhradu 30% po dobu 5 let a tak nemají možnost oddlužení. Darovací smlouvu nikdo nenapíše jim. Když by se manželé jen tak na oko rozvedli a domluvili, že všechny dluhy přejdou na manžela, jde to?

U soudu by pak manžel jednoduše řekl, že dluhy nasekal v manželství on a oba by uvedli nepřekonatelný odpor, děti do péče manželky.

Pak by chlapovi jeho už bývalá a nezadlužená žena napsala darovací smlouvu na částku, aby bylo oddlužení schváleno a zase by se obratem vzali, ani by to nikomu nemuseli říkat. Předpokládám, že pak už by někde klidně na černo po brigádách tu sumu nějak sehnali a platili.

Jde to takhle jednoduše? Není to nějaký podvod nebo tak?

A ještě mám jeden dotaz. Když chlap prodělá insolvenci, pak se ožení s ženou která tu insolvenci nikdy neměla a znovu se společně zadluží, schválí jim soud společné oddlužení? Když každý může oddlužit se jednou za život, jak je to v tomto případě?

Děkuji.

Předmět Autor Datum
Máš v tom trochu hokej. Za dluhy vzniklé v manželství ručí oba. http://www.penize.cz/osobni-bankrot/…
jirka44 10.12.2016 18:01
jirka44
To je mi jasný. Zajímá mě, když se dobrovolně oba rozvedou a protože si věří a mají se moc rádi doml…
UživatelM 10.12.2016 18:08
UživatelM
To možné není. Zapomínáte na věřitele. Manželé si mezi sebou mohou domluvit cokoliv, ale věřitele t… poslední
ivzez 11.12.2016 13:49
ivzez
Ne úplně košer řešení by bylo, kdybyste sehnali někoho, kdo vám přispěje na oddlužení formou důchodu…
Kachlík 10.12.2016 19:21
Kachlík
No proto píšu, že nemůžou nikoho takového sehnat, a tak by ten důchod poskytla exmanželka manželovi.…
UživatelM 10.12.2016 19:23
UživatelM
Jenomže ona maželka k tomu musí doložit výši příjmu (jestli je vůbec schopná takovou sumu dát dohrom…
Kachlík 10.12.2016 19:27
Kachlík
Klidně mi tykej...ona totiž na darovací smlouvu..nemusí doložit vůbec nic (a to se vsadim klidne kur…
UživatelM 11.12.2016 02:47
UživatelM
Tak bybylo fajn, kdyby člověk kterej neví přesnou odpověď na mou otázku nepsal VŮBEC nic, nebo ať je…
UživatelM 11.12.2016 02:49
UživatelM
To máš samozřejmě pravdu, ale vzhledem k tomu, že sám v insolvenci zrovna jsem (zbývá mi doplatit je… nový
Kachlík 11.12.2016 12:05
Kachlík
Neporadim síce k veci lebo nie som expert na oddlzenie, ale okrem toho, ze teraz skúšate odstrániť n… nový
fleg-sk 11.12.2016 09:29
fleg-sk
pokial dlh vznikol počas manželstva,tak nárok na oddlženie takéhoto dlhu zaniká a už nieje možné si… nový
audax 11.12.2016 09:52
audax
Máme typickou českou rodinu, chlap ženská, dvě děti. Na krku x exekucí, dluhy všude možně. Díky boh… nový
helemese 11.12.2016 11:04
helemese

To je mi jasný. Zajímá mě, když se dobrovolně oba rozvedou a protože si věří a mají se moc rádi domluví se, že všechen majetek včetně dluhů přejde na manžela. Jestli tohle jde. Protože pak by šlo i to co já říkám. Nerozvádí se tady dva pohádání primitivové, ale dva lidi co se takhle dohodnou, žijí ve společné domácnosti a nebudou si rozhodně dělat problémy.

To možné není. Zapomínáte na věřitele.

Manželé si mezi sebou mohou domluvit cokoliv,
ale věřitele to nebude zajímat.
Věřitelům stále budou za dluh odpovídat oba.

Jedinou cestu bych viděla v tom, že od někoho seženou pravidelný důchod
a do oddlužení půjdou oba společně. Pokud půjde do oddlužení jenom jeden,
mohou se věřitelé „hojit“ na druhém.

Jak vysoké jsou ty dluhy? A jde o skutečné dluhy, nebo už tam
jsou připočteny nějaké „smluvní pokuty“, odměny vymahačům,…?

Ne úplně košer řešení by bylo, kdybyste sehnali někoho, kdo vám přispěje na oddlužení formou důchodu (bude vám měsíčně na oddlužení posílat nějakou částku, ale tak vysokou, abyste na to oddlužení dosáhli). Ale to už si budete muset spočítat, kolik potřebujete, a jak moc bude ten dotyčný věřit, že mu ty peníze splatíte…

Jenomže ona maželka k tomu musí doložit výši příjmu (jestli je vůbec schopná takovou sumu dát dohromady při zachování všech právních náležitostí - životní minimum, náklady na domácnost, potřeby dětí), a vám k tomu naskočí povinná platba výživného, o kterou se zase poníží váš příjem, potřebný pro oddlužení - je to trošku kolotoč…

Klidně mi tykej...ona totiž na darovací smlouvu..nemusí doložit vůbec nic (a to se vsadim klidne kurzem 1:1000 :) Je to důležité téma a byla by škoda, kdyby se to odfláklo odpovědí člověka, co tohle neví. Tady už záleží jen na tom, jestli existuje ve vesmíru člověk, kterej tohle ví a neni to insolvenční správce nebo nedostudovanej exekutor s firmou vypracujem vam insolvencni navrh za tolik a tolik.

To máš samozřejmě pravdu, ale vzhledem k tomu, že sám v insolvenci zrovna jsem (zbývá mi doplatit ještě asi 1 a 1/2 roku), tak vím, že to není žádná velká sranda. A to jsem sám, platím výživné na dvě děti, akorát mám kliku, že mi pomohl brácha. Ale ne jednorázovým darem, ale pravidelným měsíčním příspěvkem, a kvůli tomu musel i on dokládat výši příjmu. Nejlíp ti stejně poradí právník, nebo zkus alespoň bezplatnou občanskou právní poradnu (tam je ale problém si domluvit termín, protože mají narvané kapacity). Já si prostě myslím, že na to, jak to chceš řešit ty, zákon pamatoval, a kvůli zneužití to je nějak ošetřené, aby to nešlo.

pokial dlh vznikol počas manželstva,tak nárok na oddlženie takéhoto dlhu zaniká a už nieje možné si ho u súdu uplatniť,dlh sa začne vymáhať rovným dielom od obidvoch bývalých partnerov štandartným spôsobom,t.j platobným rozkazom,exekúciou etc...
pokial začne exekúcia,exekuovaný stratí nárok po vyhlásení exekúcie nakladať s majetkom a financiami,ktoré sa stanú predmetom exekúcie,takže oficiálne nemôže sám zo svojho rozhodnutia niečo niekomu darovať,predať etc,obvykle si aj exekútor vyžiada súpis hnutelného/nehnutelného majetku/hotovosti/peňazí na účtoch/cenných papierov etc,takže exekuovaný nebude môcť oficiálne s takýmito vecami bez súhlasu súdu a exekútora disponovať a vôbec nepripadne do úvahy,že by bývalá manželka darovala hotovosť,alebo iný majetok bývalému manželovi na oddlženie alebo úhradu dlhu,to by všetko bolo naplnenie skutkovej podstaty trestného činu marenia úradného výkonu .....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru