Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lze takto vyřešit oddlužení manželů?

Vrtá mi hlavou dnes problém schválení oddlužení. Máme typickou českou rodinu, chlap ženská, dvě děti. Na krku x exekucí, dluhy všude možně. Příjem obou manželů nestačí na úhradu 30% po dobu 5 let a tak nemají možnost oddlužení. Darovací smlouvu nikdo nenapíše jim. Když by se manželé jen tak na oko rozvedli a domluvili, že všechny dluhy přejdou na manžela, jde to?

U soudu by pak manžel jednoduše řekl, že dluhy nasekal v manželství on a oba by uvedli nepřekonatelný odpor, děti do péče manželky.

Pak by chlapovi jeho už bývalá a nezadlužená žena napsala darovací smlouvu na částku, aby bylo oddlužení schváleno a zase by se obratem vzali, ani by to nikomu nemuseli říkat. Předpokládám, že pak už by někde klidně na černo po brigádách tu sumu nějak sehnali a platili.

Jde to takhle jednoduše? Není to nějaký podvod nebo tak?

A ještě mám jeden dotaz. Když chlap prodělá insolvenci, pak se ožení s ženou která tu insolvenci nikdy neměla a znovu se společně zadluží, schválí jim soud společné oddlužení? Když každý může oddlužit se jednou za život, jak je to v tomto případě?

Děkuji.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny