Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak vyplnit příjmový pokladní doklad?

Příjmový pokladní doklad nemá žádnou zákonem stanovenou formu, podrobnosti.

Předpokládám, že v uvedeném případě jde o stvrzení úhrady nějaké vystavené faktury. Z hlediska DPH je daňovým dokladem ona faktura. Z hlediska daně z příjmu je výnosem (tržbou) také ona FA. Teď jde jen o úhradu oné faktury, o zápis informující o příjmu hotovosti.

Nahoře, do okýnka organizace stačí bouchnout razítko SRO. Do kolonky "od" se uvede odběratel. Účel platby: např. "úhrada VF-2016001". Nahoře datum a číslo pokladního dokladu (číslování si určuje firma sama). A podpis, kdo peníze přijal.

Účtovací předpis, skladba, schválil, přezkoumal.. záleží na interních postupech v SRO. Řekl bych, že pro okamžik potvrzování příjmu peněz - protože zároveň se vystavuje odběrateli i Stvrzenka - tohle není potřeba řešit.

----
Jednoduše bych to řekl takto: DPH a daň z příjmu právnických osob je řešena vystavením faktury. Teď firma přijala peníze, tak je potřeba zaúčtovat úhradu oné faktury - čili je potřeba FA a peníze "propojit".

Zeptal bych se účetního toho svého SRO, jak si to představuje. Netřeba si dělat zbytečné komplikace, už tak jich má podnikatel dost a dost.

----
Moje zkušenost je, že spousta firem příjmové/výdajové pokladní doklady moc neřeší. Když občas vidím, v jakém stavu jde účetnictví či daňová evidence na kontrolu na FÚ… A neřeší to (formu příjmového dokladu), pokud mám zkušenost, ani finančák, proč taky? Na daň to nemá žádný vliv

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny