Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hypotéka - zkušenost

Hypoteky sa neboj, ale u nas 100% hypoteku nedostane takmer nikto. Neviem ako u vas, ale tipujem, ze to bude velmi podobne.
Dalsia vec je, ze vyska hypoteky sa pocita z ceny odhadcu a nie z kupnej ceny objektu. Castokrat sa stane, ze tvojho odhadcu nakoniec banka ani neakcpetuje a pozaduje svojho, respektive si spravi vlastny odhad. Takze hoci das za byt milion, znalec povie, ze ma hodnotu 800k, banka povie, ze ti da 80% hypoteku a ty dostanes 640k a tych 360k musis doplatit z vlastneho vrecka! Banky tento rozpor (aspon u nas) riesia dalsimi uvermi, kde su podmienky podobne hypoteke, takze sa to vo finale da aj ked tych 360k nemas.
Takze pozor na to.
Zvysok uz bol povedany, podstatne je RPMN (rocna percentualna miera nakladov), kde vidis o kolko uver preplatis (na urok sa vykasli), akurat si nechaj vysvetlit, ci je RPMN uz aj s tymi "bonusmi" ako je poistenie, povinne vedenie uctu a pod.
A nie vsetko podpis, napriklad u nas ponukane poistenie voci strate zamestnanie, na prvy pohlad super, ale u poistovne zistis, ze sa vztahuje len na jeden paragraf zo zakona a ked ten paragraf nedostanes pri strate zamestnania (co urcite nedostanes) tak poistka neplati. Je to zbytocny produkt a len pasca na uzivatela.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny