Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Voják z povolání.

Dobrý den,možná se to zrovna do této diskuze nehodí ,ale všude jsem našel staré diskuze a chtěl bych slyšet nějaký nový názor o vojákovi z povolání,pokud by tu někdo měl zkušenosti nebo aspon ,kdyby měl někdo nějakého známého a věděl co prožíval a jak to všechno je,jestli se to vyplatí nebo je to uplně zbytečná profese ,byl bych moc vděčný ,rád bych jsem se o tom něco dozvěděl z praktické stránky věci.Děkuji mockrát.

Předmět Autor Datum
Prakticky zž dneska je to zaměstnání jako každý jiný, akorát že má své now how v tom že si dobrodruz…
kamzl 31.03.2015 20:05
kamzl
A mise ,např. do iráku nebo podobně by mě byli nabízeny po jak dlouhé době sloužení ?
troyy 31.03.2015 20:06
troyy
pokud si prošel zákl. vojenskou službou v podstatě můžeš požádat hned, projdeš školením-jakousi PŠ-p…
kamzl 31.03.2015 20:22
kamzl
[Tady si můžeš vybrat co budeš chtít absolvovat, podrobné informace jsou na googlu nebo stránkách re…
kamzl 01.04.2015 17:04
kamzl
Ještě tam chybí vrchní velitel. [http://ekonomicka.poradna.net/file/view/17-bech-jp g]
karel 20.07.2015 19:52
karel
Kolik ma rentu ?
Marx 20.07.2015 13:23
Marx
Peníze snad nikoho nezajímají, jezdí tam přece hájit tu demokracii.
karel 20.07.2015 19:48
karel
Žádná profese dobře placená není zbytečná.
pedroso 03.04.2015 13:43
pedroso
Třeba tady je to celkem slusne rozepsano : http://forum.vojsko.net/viewtopic.php?f=100&t=2546 A ta… poslední
Schizo 21.07.2015 11:52
Schizo

Prakticky zž dneska je to zaměstnání jako každý jiný, akorát že má své now how v tom že si dobrodruzi můžou přijít na své.

Placené je v základu stejně jako třeba policista, nějaký ten příplateček nebo balíček peněz za zajímavou-nebezepčnou misi samozřejmostí.

Nebojím se to srovnat třeba s hasiči, v téhle době ani jiné opodstatnění nebo práci profesionálové nedělají-když si nelajznou nějakou tu misi.

Jinak klasika, o půl 8 příjdeš ve 4 odpíchneš, pokud máš pohotovost nebo službu je to stejně jak u policajtů.Veškerá tvoje zaměstnanecká činnost se bude odvíjet od tvého zařazení, funkce a dovedností.

Mazárna vymizela -gumárna je samozřejmostí.

pokud si prošel zákl. vojenskou službou v podstatě můžeš požádat hned, projdeš školením-jakousi PŠ-psychotesty a v nejbližším termínu odjedeš.

První je snad jen půl rok, když se osvědčíš můžeš tam odjet až na pětiletý turnus, po tom už ti nepovim.Parťák takhle byl v bosně a afgánistánu. vydržel u profíků 10 let, vyfasoval výsluhu a teď dělá ve fabrice.

Většinu lidem jde stejně jen o tu výsluhu, pak to zabalí.není to tam prý žádný med se někde motat jako on s Tatrou a spravovat silnice plný min a vědět že v každý stodole má i 90letej děda funkční tank a muniční sklad.

Jestli jsi bez výcviku odjíždí se až po absolvování PŠ, cca půl rok, něco jako civilní maturita, potom se můžeš rozhodnout pokračovat(nebo odjet na žádost)-rotmistr-potom se můžeš rozhodnout absolvovat praporčický kurz-něco jako civilní VOŠ a dál pak puručický atd.atd Něco jako civilní vysoká.

Podle toho jak daleko dojdeš a budeš dlouho studovat tě pak zařadí a můžeš odjet na žádost(už třeba jako zástupce velitele a ne jako řidič nákl. vozidla, strážák apod.) v nejblžším možném termínu
na vytouženou misi-ale to může trvat podle situace i třeba 3 roky(podle toho jaký kurz budeš studovat)

Třeba tady je to celkem slusne rozepsano : http://forum.vojsko.net/viewtopic.php?f=100&t=2546

A taky si uvedom, ze jako placenej žoldak budes muset poslouchat a delat věci, který ti hlava nebere a který ti pujdou proti srsti, nehlede na zmeny pracovist, pokud se to tak da nazvat, kamkoliv a na jakoukoliv dobu. Ted te to třeba netrapi, ale az bude jednou rodina a za 5 let zmenis 3 x místo je to romantika jak hajlz . A to nemyslim jen zahranicni mise, mam na mysli místo pusobeni po republice vzhledem k tvému zarazeni .

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru