Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co vše je povinnen platit nájemce bytu?

Asi jsem se nevyjádřil přesně. Rozpisem zjistíte opravdovou výši nájmu a třeba se ukáže, že je nad vaše možnosti. Lépe na to přijít dříve, než později. Taky se od záloh odvíjí příspěvek na bydlení (ale jak přesně, se musím zeptat specialisty :-) ).

Koncesionářský poplatek je na financování chodu věřejnoprávních médií. Každý majitel zařízení pro příjem takového vysílání je povinen se do 15 dnů k poplatku přihlásit. Vůbec nezáleží na tom, jestli přijímá vysílání satelitem, nebo na kus drátu.
Tím jsem chtěl říct, že vám řekli pěknou blbost :-)

Zatímco nájem je fixní, t.j. platíte dohodnutou částku která je konečná, za služby platíte zálohy, které jsou vyúčtovány dle skutečnosti. Pronajímatel si vytváří rezervu na opravu bytového fondu, ale nevyúčtovává kolik opravdu za opravu utratil.
Asi nejjednodušší rozdělení je, že služby nakupujete od třetího subjektu (t.j. plynárny, vodárny apod.), kdežto nájem jde za pronajímatelem.

Podívejte, všechno co jste byla napsala je vysoce nezvyklé. Stáhněte si vzor nájemní smlouvy tady a podívejte se kolik položek souhlasí s tou vaší. Je možné, že váš pronajímatel ani neví jaké náležitosti smlouva musí mít, je ale možné, že je to křivák a můžete se dostat do zbytečných problémů.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny