Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Daňové přiznání - zrušená životní pojistka

Tak jsem konečně na ten berňák zašel a jsem poněkud na rozpacích. Dodanit to musím, což o to, ale ani místní FÚ mi nebyl schopen zjistit, kolik jsem si za dobu trvání pojistky odečetl z daní. Dokázali mi jen vyjet částky v jednotlivých rocích, kdy jsem podával daňové přiznání sám, což bylo 3x. Kolik jsem si dal k odečtení u bývalýho zaměstnavatele a loni u současnýho zaměstnavatele místní FÚ neví. Na dotaz, zda na to někdy někdo přijde, mi paní nedokázala říct ani ano, ani ne. Jedině kdyby to někdy někdo "vejš" po čase prohnal kontrolou.
Jediný moje vodítko v celé anabázi je to, že každej rok jsem odečítal naprosto stejnou částku, takže ji asi vynásobím pěti, nebo šesti (spočítám roky z smlouvy) a tu pak zapíšu k dodanění. Pokud jsem však při prvním odpočtu uplatnil částku jinou (nejspíš menší, nebyl to celej rok), tak to budu mít stejně blbě a kdo ví, jestli na to někdy někdo přijde.

Poznámka - bývalej zaměstnavatel už neexistuje, nevím ani, kam to přiznání podával, současnej to taky podává v jiným městě, sám nevím, jestli Brno, nebo Praha.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny