Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem studium obvodního lékaře

Dobrý den, mám malý problém se svou budoucností. Nyní jsem ve druhém ročníku střední zdravotnické školy a nevím, co mám dělat po maturitě. V budoucnu bych chtěla být dětskou obvodní lékařkou, nevím však, jakou školou/školami bych měla projít. Hledala jsem to na internetu, ale neúspěšně. Proto předem děkuji za pomoc :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
rozhodnutí na tom jestli budeš obvodní lékař, je čistě na tobě, je to vlastně podnikání. Za svojí m… poslední
kamzl 07.10.2014 20:15
kamzl

rozhodnutí na tom jestli budeš obvodní lékař, je čistě na tobě, je to vlastně podnikání.

Za svojí mrzkou životní etapu jsem vystřídal dva dětské lékaře, oba dva jak už psáno výše byli původně rekruti z řad pediatrů.

obvodní lékař nynější byl dříve přednosta chirurgie v okr. nemocnici, ten před ním byl zase neurolog s okresní polikliniky.

Specializaci na dětského nebo klasického obv. lékaře její přípravu si myslím mají ve své kompetenci, která je pak vidět na jejich kvalitě péče, protože vědění o lidském těle a nemocech se snad fakt učíte na škole,nebo ne?

Edit: kolikrát jsem v čekárně zažil že obv. lékař i ten dětský při sebemenším problému volá rychlou a pacienta jen stabilizuje a nijak dál neléčí...dá se říct že to jsou takový "alopati" nebo spíš medici rekrutující se z různých oborů, kteří se rozhodli jít do soukromého sektoru.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru