Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Exekuce na plat

Dobrý den,
přítel má exekuci na plat. Dneska domů donesl první výplatu. Podle výplatnice má odpracováno 152 hodin, hrubá mzda je 10 694 Kč, čistá vychází na 9426 Kč. V účtárně mu strhli exekuci ve výši 4000 Kč, tedy mzda k výplatě je 5426 Kč. Je tohle vůbec možné? Má smysl se proti tomuhle účtárně nějak bránit? Tahle částka nám příjde směšná. Na stránkách exekutorské komory jsme si na kalkulačce vypočítali, že při téhle čisté mzdě by mu mělo být strženo pouze 1079 Kč a né zmiňované 4000 kč, které mu v účtárně strhli. Měli bychom to tedy řešit nebo paní v účtárně postupovala správně?

S podzravem

I.H.

Předmět Autor Datum
IMHO to možné je. Na té kalkulačce se píše: *) Výpočet srážky ze mzdy má pouze informativní charakte…
Dale Cooper 19.09.2014 20:37
Dale Cooper
Věcná. pani účetní chybu neudělala, jí příjde exekuční příkaz tím se řídí. jestli má přítel výplatu…
kamzl 20.09.2014 13:16
kamzl
pokial má človek trvalé zamestnanie,exekútor môže nechať strhávať z platu všetku hotovosť do výšky z… poslední
audax 21.09.2014 10:30
audax

IMHO to možné je. Na té kalkulačce se píše: *) Výpočet srážky ze mzdy má pouze informativní charakter. Intenzivně pracujeme na rozšíření a doladění detailů
Čili nic, na čem by se dalo vozit. Ta paní v účtárně nedělá takové věci ze své vůle, nebo nesráží lidem prachy podle ksichtu.
Jen na okraj - životní minimum je na jednotlivce 3410,- Kč. To mu zbylo.

Věcná.
pani účetní chybu neudělala, jí příjde exekuční příkaz tím se řídí.

jestli má přítel výplatu na svůj účet tak se divím že se vůbec k penězům dostal.

jde o to zajít za tou účetní, pro sichr bych šel za personální ředitelem, kterému to říct po lopatě jak to je.

ten s vámi zajde na účtárnu a přítel by měl mít účet, který bude Váš(nesmíte být manželé) na to konto se pak zašle těch 9426kč a zbytek tedy těch 1079kč(spočítá účetní) se rozdělí na pohledávky.Není to moc legální ale dobrý účetní to dokáže zařídit.

Pokud je možnost nechávat vyplácet mzdu na ruku, bude to obdobné.účetní to spočítá, odečte pohledávky vám vyplatí zbytek, ale bývá to zpravidla méně než v prvním příkladu(respektive to bude těch 5426kč)

pokial má človek trvalé zamestnanie,exekútor môže nechať strhávať z platu všetku hotovosť do výšky zákonom stanoveného životného minima,takže v podstate môžete byť radi,že je to v podstate len necelá polovica mesačného prijmu,pokial exekuovaný nemá trvalý pracovný pomer,môže exekútor zablokovať veškerú finančnú hotovosť,riešiťt to môžete tak,že si s dotyčným exekútorom,ktorý má toto na starosti , dohodnete individuálny splátkový kalendár s inou splátkou,s ktorou on môže,ale nieje povinný súhlasiť...ako už bolo spomenuté,mzdová účtovníčka postupuje podla toho,čo obdrží,ak obdrží súdne rozhodnutie o exekúcii na plat,tak je povinná ho splniť,inak sa sama vystaví trestnému stíhaniu za marenie úradného výkonu,rovnako ako exekuovaný,ktorý sa začne nejako vyhýbať plneniu povinnosti zniesť ťažobu exekúcie....pokial by bol exekuovaný ochotný v minulosti pristúpiť na riešenie dlhu a dohodol si slátkový kalendár u veritela,nemuselo k exekúcii vôbec dôjsť,exekúcia je vždy to posledné,najkrajnejšie riešenie,pokial dlžník nieje ochotný riešiť situáciu vôbec,prvotnú chybu treba hladať tu,nie u mzdovej účtovníčky.....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru