Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr banky.

z letošního nejmenovaného testovacího časopisu vypadlo toto

Modelový spotřebitel
Na účet mu přichází výplata 15 000 Kč měsíčně, 6x měsíčně zaplatí bezhotovostně kartou (celkem 6000 Kč), z bankomatu vybírá 3x měsíčně (z toho 1x z cizího, vždy částku 1–3000 Kč), 2x měsíčně probíhá inkaso z účtu, 6x měsíčně odešle z účtu peníze (z toho 3x do cizí banky), 3x mu přijdou peníze (z toho 2x z cizí banky), výpis z účtu má jen elektronický, používá základní debetní kartu.

Zcela zdarma účty při této modelové situace jsou jen u těchto 5 bank: Equa bank, Fio Banka, Unicredit bank, Zuno bank, mBank.
Ta modelová situace pokryje základní podmínku u vyjmenovaných bank mít účet zdarma bez poplatků. Air bank v tomto modelu má roční poplatek 300Kč a žádné další jiné platby. Která banka nabízí skutečně účet bez poplatků u nízkého měsíčního příjmu s malými měsíčními aktivitami je předmětem diskuze, třeba se někdo ozve kdo takovou modelovou situaci splňuje. Často slyším Fio, ale detaily nevím.

Měl by sis připravit vlastní modelovou situaci a těch pár kamenných bank v tvém okolí a těch 5 uvedených bank výše oslovit a získat odpovědi kolik to bankovnictví u nich stojí (včetně znát podmínky zavření účtu).

Nebudu téma dál rozvádět téma kvality bankovnictví konkrétní banky vs. bankovní poplatky, to si každý musí v hlavně srovnat sám. Pokud jsi takhle bankovnictvím nepoznamenaný zaměř se na těch 5 výše uvedených bank, nebudeš první ani poslední co dřív nebo později změní banku. :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny