Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Pokladna ?

Zdravím lidi....

Budu si otvírat menší prodejnu a dostal jsem s k problému jménem pokladna. Vím že registrační pokladna není ze zákona povinna, pokladní systémy jsou zbytečně nákladné a vzhledem k mému "krasopísmu" ani klasické paragony nepřicházejí do úvahy. Existuje tedy možnost jiného markování a následného tisku účtenky? Napadlo mě třeba jestli je nějaká možnost využívat registrační pokladnu bez "registrace". díky za rady

Předmět Autor Datum
Napadlo mě třeba jestli je nějaká možnost využívat registrační pokladnu bez "registrace" Pochopitel…
L-Core 03.03.2014 11:10
L-Core
To jsem právě taky našel že registrační pokladna má být uzákoněna, pokud tedy vůbec, až někde r.2017…
travma 04.03.2014 09:23
travma
To, co se zrušilo a zase se možná objeví, jsou tzv. fiskální registrační pokladny. Ze zkušenosti vám…
Kurt 04.03.2014 09:37
Kurt
Děkuji toto je přesně to vysvětlení které jsem pochopil i já :D . Vím že ona online registrační funk…
travma 04.03.2014 12:54
travma
Protože to nikdo neumí moc programovat - což o to, podle návodu tam třeba tu hlavičku nějak dostanet…
Kurt 04.03.2014 13:19
Kurt
Kedze na rozdiel od nas nemate poklad zavedene povinne (v principe je to, ale dobra vec) tak odporuc… poslední
fleg 05.03.2014 12:08
fleg

Napadlo mě třeba jestli je nějaká možnost využívat registrační pokladnu bez "registrace"

Pochopitelně ano, žádná povinná "registrace" momentálně řešena zákonem není.

Koalice ale připravuje změnu, že by (od roku 2017??) byly pokladny povinné, a to takové, které tržby také online přenáší někam na úřady. Tím pádem by se zabránilo jakékoliv následné manipulaci s pokladnou (s jednou namarkovanými částkami). S ohledem na tohle bych asi s pořizováním nějaké sofistikované pokladny asi vyčkal; kdoví, jaké parametry by ty nové měly mít. Pokud to tedy někdy vstoupí v platnost.

To jsem právě taky našel že registrační pokladna má být uzákoněna, pokud tedy vůbec, až někde r.2017. Ono taky registrační pokladna není nic extra drahého(nová cca 4000kč). Mě jde jen o to aby mi to vytisklo účtenku s něco málo info o firmě (název, ičo, adresa) ale účetně aby de facto nebyl rozdíl mezi ručne psaným paragonem a tou vytištěnou účtenkou. Snad to jde aspoň trochu pochopit podle toho jak to myslím :D

To, co se zrušilo a zase se možná objeví, jsou tzv. fiskální registrační pokladny.
Ze zkušenosti vám doporučím neřešit to, dokud ta situace nenastane - tyhle tanečky kolem fiskálních pokladen stály naší firmu už mnoho tisíc, sám jsem absolvovat školení na servis těchto pokladen (které však nakonec nebyly nikdy povinně zavedeny, takže ztráta času i peněz).
Takže pokud chcete zákazníkům vydávat pokladní bloky, kupte si nějakou registrační pokladnu (z vlastní zkušenosti bych doporučil značku OPTIMA, ale nemusíte se tím řídit, jen se vyhněte pokladnám z Makra) ideálně tam, kde vám ji i naprogramují (zadají hlavičku/patičku dokladu, nastaví hladiny DPH, skupiny zboží, apod). ale nepočítejte s tím, že tuto pokladnu budete moci používat i poté, co bude zaveden ten systém online odesílání dat (což bude trvat minimálně několik let).

Děkuji toto je přesně to vysvětlení které jsem pochopil i já :D . Vím že ona online registrační funkce možná někdy v dohlednu bude uzákoněna a taky se mi o ní nejedná jen jsem úplně nepochopil rozdíl mezi registrační pokladnou a fiskální registrační pokladnou. Teď už je mi to díky Vám jasné.
Jen možná bych se ještě zeptal proč se mám vyhnout tomu makru, protože právě včera jsem se tam na ně díval. :D

Děkuji za rady

Protože to nikdo neumí moc programovat - což o to, podle návodu tam třeba tu hlavičku nějak dostanete, ale jakmile se změní něco zásadnějšího (v minulosti třeba zrušení haléřů a s tím související změna zaokrouhlování), máte problém. Opravdu bych doporučil koupit kasu tam, kde to umí nastavit. Ale taky záleží na ceně, že - já kasu v Makru nikdy nekupoval, tak nevím, jaké jsou cenové rozdíly.

Kedze na rozdiel od nas nemate poklad zavedene povinne (v principe je to, ale dobra vec) tak odporucam tiez z vlastnej skusenosti vyuzit moznost tlacenie ucteniek z oblubeneho uctovneho sw. Dnes snad podoruje kazdy serizonejsi.
V spolupraci s malou tlaciarnickou na termopapier je to defacto sw registracna pokladnica bez nutnosti specialneho skolenia a programovania.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru