Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Povinné ručení pro mladé řidiče

Zdravím,
Po řidíčáku jsem jezdil nějakej čas s pujčeným autem, ale rozhodl jsem se nakonec že si pořídím svoje u čeho jsem se ale zarazil byla cena povinného ručení.
Reklamy pojištoven "Pojištění 2500ccm od 1400kč/rok" a když jsem se přišel optat do pojištovny zakolik bych to měl uplně to nejzákladnější pojištění 35/35 mil žadne připojištění skel atd.. a vybafla na mě částku 9000kč/rok. A to byla ta nejlevnější pojištovna kterou jsem našel zbytek jsou 10tisíc+ .
Není nějaká pojištovna, která nezohlednuje odježděné roky? Nebo uplně minimálně?
Vím že se dá pojistit na někoho kdo už odježděno má, ale zase bych nenabral nikdy ten bonus.
Je to šílený pochybuju, že každý student´, který má auto plati 10 tisíc pojístné :/

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Včera nebo předevčírem bylo ve zprávách, že pojišťovny zdražují povinné ručení, že se máme lépe a lé… nový
Yarda 03.11.2018 10:55
Yarda
Yardo peníze se tahaj z lidí kteří mají majetek (auto). U vlastníků řidičáků se tahají z lidí kteří… poslední
nerady 03.11.2018 19:10
nerady

Včera nebo předevčírem bylo ve zprávách, že pojišťovny zdražují povinné ručení, že se máme lépe a lépe, kupujeme si dražší auta a škody co musí pojišťovny platit jsou čím dál dražší. Taky tam vysvětlovali, jak se stanoví pojistné, jestli auto je pojištěné v Praze nebo někde, kde jednou za čtrnáct dní projede volský potah, kolik let je majiteli, kolik má majitel na krku havárií atakdále.

Napadá mne, asi nejsem jediný, že když si pojišťuje auto mlamoj z Prahy s čerstvým řidičákem, tak z tohoto hlediska je finančně výhodné, když auto zaregistruje na nějakého strejdu z Horní nad Dolní co už pár let za volantem neseděl.
Taky mne napadá, jestli by nebylo rozumnější, kdyby povinné ručení nebylo na auta ale na řidiče. Mimo jiné proto, že pojištěný řidič, kdyby sedal za volant půjčeného auta by nemusel hloubat, zda majitel má auto pojištěné.

https://www.mesec.cz/clanky/komu-zdrazi-povinne-ruceni-u-techto-skupin-je-to-nejpravdepodobnejsi/

Yardo peníze se tahaj z lidí kteří mají majetek (auto). U vlastníků řidičáků se tahají z lidí kteří to mají jako profesi. Bylo by zajímavé ukládat řidičák do depozitu a pak by někdo vymyslel, že když půl roku a více neřídíš, že musíš projít školením a absolvovat jízdy. Prosím to dál nerozvádět, nebo se toho nějaký politik ještě chytí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru