Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mám jako dlouholetý zákazník zkousnout 40% slevu pro nové zákazníky?

Zdravím, dozvěděl jsem se, že Kabelová televize v našem městě poskytuje 40% slevy pro nové zákazníky na připojení k internetu. Akce byla dočasná, nicméně pokud člověk nepatřil mezi ty šťastné, kteří se o této akci dozvěděli (o jakémsi letáku většina mnou dotázaných lidí nemá tušení, webové stránky se o žádné akci nezmiňují), tak se o ní nedozvěděl.

Když jsem se kabelovky dotazoval, na co mám jako stávající zákazník nárok, nabídli mi maximálně 15% slevu, když uzavřu novou smlouvu na 2 roky.

Nový zákazník tak za dva roky zaplatí 6960 Kč (290 Kč/měsíc), já bych zaplatil 9960 Kč (415 Kč/měsíc) a stálý zákazník bez nové smlouvy (a tedy bez nároku na jakoukoli cenu) by zaplatil 11712 Kč (488 Kč/měsíc) za stejné 25 MBps.

Je toto normální a dovolené zákony? Osobně nad tou představou dotování cizího internetu dosti skřípu zuby a uvažuji o ukončení smlouvy.

Předem díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokial firma uprednostnuje novych pred stavajucimi zakaznikmi co ti brani stat sa novym zakaznikom?… poslední
fleg 24.12.2013 17:13
fleg

Pokial firma uprednostnuje novych pred stavajucimi zakaznikmi co ti brani stat sa novym zakaznikom? Vypoviem zmluvu, odpoja ma a hned na to im volam, ze to chcem zapojit opat...samozrejme so 40$ zlavou.
Nieco podobne mal kedysi u nas Telekom a riesilo sa to priamo na predajni vypovedou a naslednym spisanim novej zmluvy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru