Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mám jako dlouholetý zákazník zkousnout 40% slevu pro nové zákazníky?

Zdravím, dozvěděl jsem se, že Kabelová televize v našem městě poskytuje 40% slevy pro nové zákazníky na připojení k internetu. Akce byla dočasná, nicméně pokud člověk nepatřil mezi ty šťastné, kteří se o této akci dozvěděli (o jakémsi letáku většina mnou dotázaných lidí nemá tušení, webové stránky se o žádné akci nezmiňují), tak se o ní nedozvěděl.

Když jsem se kabelovky dotazoval, na co mám jako stávající zákazník nárok, nabídli mi maximálně 15% slevu, když uzavřu novou smlouvu na 2 roky.

Nový zákazník tak za dva roky zaplatí 6960 Kč (290 Kč/měsíc), já bych zaplatil 9960 Kč (415 Kč/měsíc) a stálý zákazník bez nové smlouvy (a tedy bez nároku na jakoukoli cenu) by zaplatil 11712 Kč (488 Kč/měsíc) za stejné 25 MBps.

Je toto normální a dovolené zákony? Osobně nad tou představou dotování cizího internetu dosti skřípu zuby a uvažuji o ukončení smlouvy.

Předem díky.

Předmět Autor Datum
Smlouva ukončit jistě jde. Když sis koupil v hypermarketu kafe za stovku a teď je v akci za polovinu…
karel 23.12.2013 13:10
karel
To co jsi popsal neodporuje zákonům, neváhej a smlouvu ukonči - nejlépe po telefonu. Určitě budeš př…
TNT 24.12.2013 13:13
TNT
Pokial firma uprednostnuje novych pred stavajucimi zakaznikmi co ti brani stat sa novym zakaznikom?… poslední
fleg 24.12.2013 17:13
fleg

To co jsi popsal neodporuje zákonům, neváhej a smlouvu ukonči - nejlépe po telefonu. Určitě budeš překvapen, že dostaneš to co nový zákazník. U UPC se to takhle dělá léta (www.upczone.cz - sekce "Služby"). Je to třeba chápat, že je spousta lidí mezi námi, co se nestará o peněženku a cáluje podle podmínek smlouvy. V nejhorším se ukončí smlouva, ta obvykle běží minimálně měsíc a v tu dobu lze sjednat novou smlouvu takže nedojde k výpadku služby. Je třeba si prostudovat ukončení smlouvy a založení nové smlouvy ve vztahu k jednorázovým poplatkům.

Pokial firma uprednostnuje novych pred stavajucimi zakaznikmi co ti brani stat sa novym zakaznikom? Vypoviem zmluvu, odpoja ma a hned na to im volam, ze to chcem zapojit opat...samozrejme so 40$ zlavou.
Nieco podobne mal kedysi u nas Telekom a riesilo sa to priamo na predajni vypovedou a naslednym spisanim novej zmluvy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru