Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nedostatok zákazok v podnikaní

Dobrý deň, potreboval by som poradiť akým spôsobom alebo formou reklamy získať klientov - bežních ludí pre svoju firmu. Pred rokom som is otvoril firmu zameranú na odborné počítačové služby (nie predaj), od začiatku čerpám zákazky od známych a ich známych na doporučenie, ktorým som aj pred založením živnosti poskytoval svoje služby bez papierao a teraz aj na faktúru v prípade že sú firma. Spokojnosť s mojimi odbornými službami je vysoká, nie je problém ani s platením, taktiež ponúkam servisné úkony ktoré nikdo iný neponúka, ale problémom je nedostatok nových klientov a už som vyskúšal niekoľko metód ako sa presadiť medzi ludí , popíšem napr.

1.rozdanie stávajúcim klientom vizitky,aby odovzdali dalej v okolí v prípade potreby
2. tlač nenásilných letákov bez "dokonalých" žvástov typu nízka cena a zaručená spokojnosť, len víztižný popis služieb a výhod. Letáky boli hodené do schránok (rodinných domov aj panelových), dokopy asi 200ks. Od tejto formy som si sľuboval najviac
3. Reklamný banner na stránkach najnavštevovanejšej picérie v meste
4. Množstvo topovaných inzerátov na služby

Samozrejme mám moderné a prehľadné webové stránky, inzerciu na webových portáloch, zlatých stránkach a po novom som aj na FB (ale ten ma moc nezaujíma).

Paradoxom je, že pred živnosťou som skoro každý druhý deň lietal po zákazkach a zarobil slušný peniaz, akonáhle som začal oficiálne (pochopiteľne) tak došlo k redukcií záujmu a ostalo mi ich len pár.

Momentálna situácia sa zhoršuje, pretože začínam čerpať peniaze na priestrory, odvody , telefón , auto a iné veci zo svojích rezerv a nedokážem potrebné peniaze zarobiť - proste málo klientov.

Ešte podotknem na záver, v meste sú zo dve tri firmy založené ešte v 90 tych rokoch zaryté v pamäti zákazníkov, majú premrštené ceny za služby a úbohú kvalitu a aj odbornosť v istých prípadoch (niekoľko klientov prešlo ku mňe a poreferovali mi čo zažili) a aj preto ma trápi že som iný a triem biedu, pritom viem že by boli u mňa spokojní všetci.

Budem vďačný za prínosné rady ako sa presadiť.

Zrušiť živnosť neplánujem, som iný ako ostatní, rád na sebe pracujem a učím sa novým veciam som otvorený príležitostiam. Zamestanie neuznávam a zabilo by ma to. Nie som žiaden živý robot ani poskok zamestnávatela, za istotu pár penazí mesačne mi to nestojí.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny