Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nedostatok zákazok v podnikaní

Hehe toto velmi dobre poznam;o).
A viem aj riesenie.
Problemov je viacero. Hlavne su asi 2. Na trhu je vela firiem a postaviciek, ktore su "odbornici", pretoze dnes uz pocitacom "rozumie" kazdy, kto vie otvorit bocnicu na skrinke. Reci o tom, ze tu bol taky a taky a povedal to a to a ja hovorim nieco ine a on to studoval a ma na to skoly pocuvam uz peknych par rokov a pomerne tazko sa proti tomu nieco robi. Kedysi som siahodlho vysvetloval, dnes poviem...pozrite sa robim to 11 rokov a zivim sa tym, verite mne, alebo nejakemu tajtrlikovi? Ak nezaberie toto tak mavnem rukou a idem prec. Ono aj tak po mne pride nejaky ten chlapec a pan a potom pocuvam, ze on povedal nieco ine ako ja a blablabla.
Druhy problem su oficialne firmy, kde je kvalita vyrazne nizsia, alebo su na trhu tak dlho, ze s potencionalnymi zakaznikmi pracuju celu vecnost.
Btw nie je to len o cene, moja hodinova sadzba nie je zdlake najnizsia a predsa som za cele tie roky prisiel o jedinu firmu, kde ma vysackovala postupne konkurencia. Dodnes neviem preco. Ostatnych zakaznikov si drzim, pretoze ak su oni spokojni ozelu aj mozno vyssiu cenu na prvy pohlad.
Co sa tyka marketingu ser na FB, ser na stranku a reklamy. Co ma este aky taky dosah su naozaj reklamne letaky, ale pozor musis ich davat opakovane po dobu niekolkych mesiacov, nestaci raz a 200ks je zufalo malo (to si sprav na dedine s 200 domami).
Pokial vsak nechces chytat vela malych zakaznikov, ktorych teoreticky pochytas postupne na letaky, pretoze platia relativne malo a su s nimi pomerne velke starosti orientuj sa na firemnu klientelu.
Tam mas vsak problem, jedina osvedcena forma marketingu su osobne navstevy vo firmach (to je to, co ja z duse nenavidim) a spravit nejake akciove ponuky pre nich (napr remote support na mesiac zdarma a pod). Toto zvykne zaberat, pretoze minimalne polovica firiem ani poriadne nevie kto sa im stara o IT a poriadne ich to nezaujima. Vela veci nefunguje tak akoby malo a pruser je hned za rohom.
Pomerne velky pocet zakaznikoc som ziskal tak, ze som hasil nieco co spackal niekto predomnou, ale firmy musia o tebe vediet a to inak ako osobnou prezentaciou nedosiahnes.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny