Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Cena zahrady

Zdravim,
Mam moznost kupit zahradu od suseda. Je uplne neudrziavana a je na nej len par uz znicenych stromov. Dnes som bol za majitelom, a vravel, ze ak sa dohodneme na nejakej rozumnej cene, tak mi ju preda. Pozemky pod zahradou su nevysporiadane, vacsia cast zahrady lezi na parcele, ktora ma 20 majitelov. Sused ma jednopatinovy podiel na vlastnictve. V katastri je oznacena ako orna poda. Pristup k zahrade velmi nie je, pretoze vedla je vypadovka na dialnicu a na nej sa nesmie stat, takze pristup dost onicom. Co je vyhodne je poloha, hned nedaleko konca kosic, smerom na presov (pod furcou kto pozna).
Netusim, kolko by taka zahrada mohla stat. Vravim, na pozemku nie je dokopy nic. Co by som skusil odkupit, tak ten 1/5 podiel na vlastnictve parcely, ktora je pod zahradou. Ale netusim kolko dat susedovi.
Nejake napady ?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Hlavně si uvědom,že budeš majitelem jen 1/5 té zahrady,zřejmě ideální,takže máš jen 20% rozhodovacíc… poslední
Karel04 23.01.2014 11:07
Karel04

Hlavně si uvědom,že budeš majitelem jen 1/5 té zahrady,zřejmě ideální,takže máš jen 20% rozhodovacích práv.Jak už tady zaznělo,zjisti si ostatní vlastníky a domluv se s nimi na užívání.Hlavně jak si to představují,jestli budeš třeba mít k dispozici pětinu plochy a tam si můžeš dělat "co chceš" nebo Ti do všeho budou oni kecat.Protože když se ostatní domluví a rozhodnou,že celou zahradu rozorají a zasází tam třeba brambory,tak je Ty nepřehlasuješ.A pak Ti bude to vlastnictví nanic,jen budeš platit daň z nemovitosti a bát se,co si ostatní příště vymyslí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru