Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Cena zahrady

Nerozumiem naco sa to pytas. Cena je vzdy o dohovore dvoch stran. Je cena, za ktoru je to ochotny majitel predat a ptoom je cena, za ktoru si to ty ochotny kupit. Ak sa tieto ceny pretinaju je to super.
Ty chces, co najlacnejsie kupit, on urcite co najdrahsie predat.
Ci je 1000 malo, vela, akurat ti nikto nepovie, pretoze cena pozemku okrem ineho zavisi od milion dalsich faktorov (je pozemok v celku, je stavebny, aku ma polohu, su tam inzinierske siete, ake je okolie, je tam pristupova cesta, je o pozemky v tejto oblasti zaujem....a pod).
Pokial chces vyjednavat zacni nizsou sumou a postupne ju navysuj, vsetko je to o tom kolko energie do toho vrazis. Urcite vsak vyjednavaj na osobnom stretnuti a pouzivaj argumenty.
Edit:
Poviem ti to inak. Ja kupujem dom, mam 2 vybrate a mam urcitu sumu, ktoru som ochotnyu dat za tieto domy. Oba domy su leziaky, jeden je novy, ma 4 roky a neda sa predat lebo majitel je trubka a postavil ho v case najvacsieho bumu a cien a teraz nechce na nom "prerobit". Akosi zabuda na fakt, ze dom chatra, ze ho treba temperovat cely rok a ze ma len zbytocne naklady. Je tvrdohlavy a znizil cenu dnes na taku, za aku by ho predal pred rokom. Ale nie dnes. Ja mam svoju cifru, na ktoru ked nepristupi, tak ho caka dalsia zima a zbytocne naklady (zije v zahranici, dom chodia udrziavat jeho rodicia).
Druhy dom je starsi, ale dlhsie neobyvany, ma niekolko vyhod a nevyhod a hlavne urcite skryte vady (to ma kazdy dlhsie nebyvany dom). Majitelka sla s cenou vyrazne dole (o 20k eur), pretoze ho predava uz tiez dlho a nie a nie sa ho zbavit, ale stale nie dostatocne na to, aby som ho kupil. Pritom je uz velmi blizko cene, za ktoru som ochotny ist do toho rizika, ale proste musi este spustit. Ked nespusti opat je bude stat udrzba doba dalsich cca 700 eur rocne (podla jej vlastneho vyjadrenia). Navyse ceny nehnutelnosti idu stale dole, pretoze ponuka silne prevazuje dopyt.
Uz chapes o com to je? Ja mam, kde byvat, cas ma nesuri, ich ano. Ja som vo vyhode, na trhu mi pribudne kazdy den mnoho domov, mozno najdem aj lepsi, oni su v nevyhode, maju naklady a nemaju to komu predat.
Takisto tvoj majitel pozemku. Ma ineho zaujemcu? Nema. Nie je spokojny s tvojou sumou? Tak nebude mat nic, pozemok nevyuziva a mohol mat prachy, takto nema nic a ani mat nebude, pretoze podla popisu to nie je ziaden lukrativny flek. Ty jeho pozemok na zivot nepotrebujes, jemu by sa prachy urcite zisli a to je tvoja vyhoda. Bud zoberie alebo necha tak.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny