Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Oprava místního rozhlasu

V naší obci se nám rozbil místní rozhlas. Přijela jedna nejmenovaná firma, rozhlas opravila a dala nám podepsat papír o tom, že v obci byli a že fakturu zašlou na obecní úřad poštou. Potom přišla faktura - ten podepsaný papír byl dopsán o práci, kterou vykonali a doplněna cena 17.000,-Kč! Oprava trvala dvě hodiny, vyměnili jednu krabičku v hodnotě 52,-Kč a i cena za dopravu a najeté kilometry odpovídala - 192km x 6,-Kč 1152,-Kč. Takže za opravu si naučtovali 15796,-Kč! Dá se s tím něco dělat, než to zaplatíme?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Oni přijeli v noci a tajně ho opravili a ráno zazvonili a řekli že oprvavili? nový
Lízard 2 24.06.2013 00:37
Lízard 2
to přece není nutné - zákazník v dobré víře předpokládá, že za 2 hodiny práce si naúčtují "rozumnou"… nový
touchwood 24.06.2013 06:45
touchwood
V dobách velmi dávných byl na toto téma vtip: na Hradě se rozbil zámek u jedněch dveří, zavolali opr… poslední
jirka44 25.06.2013 10:49
jirka44

to přece není nutné - zákazník v dobré víře předpokládá, že za 2 hodiny práce si naúčtují "rozumnou" cenu, řekněme do 5 litrů bez daně (a to včetně dopravy a zboží). Tohle je ovšem klasický pokus o "dojení." Navíc cena práce je (alespoň jak to bylo popsáno) v hrubém nepoměru k její délce a složitosti opravy.

V dobách velmi dávných byl na toto téma vtip: na Hradě se rozbil zámek u jedněch dveří, zavolali opraváře, ten to opravil a potřeboval potvrdit papíry. Nikde nikdo, až narazil na kancelář prezidenta Novotného. A prezident mu to nechtěl podepsat, že dvě hodiny jsou moc, on sám, že by to měl za deset minut. A opravář na to: "No, vy možná jo, vy jste vyučenej zámečník, kdežto já jsem doktor práv".

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru