Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Euro - ANO nebo NE

Porovmavat Island a Grecko nemozes, je to trpaslik a obor. Ale ano Grecko bola chyba, to som tvrdil od zaciatku mali ich kopnut do riti a dnes nemusel byt problem s inymi juzanskymi statmi. Bohuzial v tomto sa vedenie EU ukazalo ako neschopne prijat radikalne riesenie.
Ze je CR postkomunistikcy stat, ze je vas malo a ze ste slabi nie je ukazka nizkeho sebavedomia, je to proste pragmaticky fakt. Teraz si definuj, co je podla teba suverenita. Ze mas vlastnu menu? Ok. A naco ti je? Rozhodujes o jej kurze ty (cesky stat)? Nie. Mozes sa nejako odtrhnut od naviazanosti na euro? Nie. Aky prakticky vyznam a pozitivne dosledky teda vlastna koruna ma? Kto podrzi tuto nepodstatnu menu (z pohladu svetovej ekonomiky) ked bude treba? CNB? Porovnavat silu eura so silou koruny je uplny nezmysel.
Upozornujem, ze tema znie, ci euro ano alebo nie, nie, ci stratit suverenitu tym, ze vstupite do nejakeho novovytvoreneho europskeho superstatu.
Btw je pre mna az smiesne ako tu porovnavas EFTA s EU. NIe je to prvykrat, co sa demagogicky zneuziva tento minispolok a ukazuje sa ako protivaha EU.
To si snad robite srandu nie?
EFTA mala povodne 10 clenov, dnes ma len 4. Vacsian z EFTA vystupila a dnes su v EU. Dalsim uzasnym argumentom je ako sa dari sucasnym clenom EFTA na rozdiel od statov EU. Haha.
Island - krpata krajina, ktorej prednedavnom skolaboval bankovy system. Ekonomicky z pohladu Europy neznamena nic.
Lichtenstajnsko - rocny objem HDP do 3mld eur...haha, co je o zopar radov menej ako ma napriklad CR alebo SR (z pohladu EU malicke statiky). Snad Praha vyprodukuje viaceh HDP ako Lichtenstajnske kniezatsvto.
Norsko - Nori sa boja o svoj rybolov, takze preto nie su v EU. Jedina ich obrovska vyhoda psotavena doslova na vode je ropa. Lenze ropa nie je dlhodobo udrzatelny zdroj prijmov, skor, ci neskor na to doplatia. Zatial z toho profituju, ale kolko este? 10-20 rokov?
Svajciarsko som uz spominal tam netreba co dodavat.

Takze toto su clenovia toho uzasneho spolku EFTA, ktory antieuraci pouzivaju vo svojich argumentoch. Ja tam nic uzasneho nevidim, ziadne bomba cisla, ziadne vyhody oproti EU a cely spolok tiahne Svajciarsko a Norsko, takze mu predpovedam skory zanik, pretoze strati po case zmysel.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny