Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Euro - ANO nebo NE

Ja ta nestrasim Cinou, ja som o Cine povedal 2 fakty, ze pred 20 rokmi sa im vsetci smiali a ze sa tam dnes robi vsetko na svete a suboj Cina vs zvysok sveta je vyrovnany.
Ja nehovorim, ze CR zakape ked nebude v EU alebo nebude mat Euro, ja hovorim, ze hospodarstvo CR nema sancu a samotna republika by izolaciou len a len stratila.
Tu porovnavas CR so Svajciarskom? Srandujes? Co ma CR z tohoto?

Hlavné prednosti ekonomiky CH
- výkonná, inovatívna, otvorená, proexportne orientovaná ekonomika;
- silná národná mena, vysoká cena práce, ochrana vnútorného trhu;
- patrí medzi svetovú špičku v inovatívnosti a konkurencieschopnosti;
- prevaţujúce výroby s vysokou pridanou hodnotou (farmaceutický, hodinársky, potravinársky
priemysel);
Porovnavas neporovnatelne, nemozes porovnat postkomunisticku krajinu s vykonnou ekonomikou relativne nezavisleho statu. Svajciarsko si vzdy zakladalo na neutralite (vid II. svetova vojna) a mimochodm do EU sa hlasilo, ale v referende bolo odmietnute uz pristupove rokovanie (prave z tohoto dovodu). Norsko sa hlasilo dokonca 2x! A Island prednedavnom zbrankrotoval, takze to nie je dobry priklad.

Ja to fakt nechapem co na tom nechapete. Je uplne logicke, ze ked mam firmu a spojim sa s inou firmou a zacneme spolu kooperovat tak nasa vysledna sila bude suctom nasich jednotlivych sil. Navyse ja mozem mat nieco co nema moj spojenec a naopak. To je princip spajania sa, symbioza a zvacsenie sily na trhu. A o to v principe pri EU ide.
Ale uznavam, ze bit sa do prs pred kamerami a vykrikovat, ze Brusel nam nebude do nicoho pindat a ze my Cesi/Slovaci si dokazeme vladnut sami a lepsie je lakave pre plebs.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny