Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Euro - ANO nebo NE

Vsimol si si ako sa meni svet? Vsimol si si, ze aj obrovske staty a ekonomiky sa spajaju do silnejsich celkov? Vsimol si si, ze cely svet vyraba v Cine, ktore sa pred 20 rokmi este kazdy smial?
Toto nie je o hrdosti, to, ze si cech ti nikto neberie, na to bud hrdy aj dalej, ale ekonomicky neprezijes, ked zostanes sam.
V Europe nas viaze k sebe kultura, nabozenstvo, zvyklosti a ekonomicke zaujmy. Nie je jeden jediny dovod preco sa nespajat do vacsich a silnejsich celkov.
P.S. Vsimni si ako smiesne vyzera z ekonomickych dovodov rozdelenie Ceskoslovenska. 20 rokov po rozdeleni sa postupne coraz viacej prepajame, pretoze to je ekonomicke vyhodne. Naposledy som zachytil informaciu, ze sa ide blizsie spolurpacovat pri zahranicnych zastupeniach...inymi slovami je pre oba staty vzhladom na velku intimitu medzi nimi mat v niektorych statoch jedno spolocne zastupitelstvo ako dve. Prave o tom ide reportaz na TA3.
A nie je to len o ekonomike, je to aj v sporte, napriklad spolocne ligy a sutaze su len otazkou casu. Proste sme sa rozdelili, aby sme sa neskor zase spojili.
Btw co ma ekonomicka prosperita spolocne s narodnou hrdostou? To fakt netusim a neviem akoby mohol fakt, ze som sucastou EU, ze platim eurom alebo dokonca, zeby som zil v nejake europskej federativnej republike vplyv na moju narodnu hrdost. Pokial vsak potrebujes na to, aby si bol hrdy, ze si Cech vlastnu cesku menu tak to je smutne.
A ked uz sme pritom cesky narod je naozaj maly z pohladu populacie, rozlohy a naozaj toho sami moc nedokazete. To je fakt. A Slovensko je na tom este o polovicu horsie;o).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny