Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Euro - ANO nebo NE

Ja poviem za SK. Ked sme prijimali euro strasili nas tym, cim strasia aj v CR odporcovia EU a eura. Najcastejsie dovody, ktorymi sa masiruju ludia su zdrazovanie, strata menovej suverenity a nemoznost ovplyvnovat kurz. V CR je odpor voci euru pomerne velky a je to prave sposobene masazou hlav ludi odporcami eura.
Euro mame 4 rokom a nic z toho cim nas strasili sa nenaplnilo a napriklad CR stale ekonomicky dobiehame v rovnakom tempe ako ked sme mali korunu.
Samozrejme som smutny z toho ako sa cela EU otriasa v zakladoch, pretoze lidri nevedia najst riesenie pomerne jednoduchych problemov, ze euro odmietaju z roznych dovodov aj silne staty, ktore by jeho vyznam posilnili a je mozne, ze cela EU sa rozpadne. To vsak nemeni nic na fakte, ze samotna myslienka je spravna a mali by sme ju realizovat.
Inak v principe je to jedno aku menu budete mat, koruna je aj tak naviazana na euro, takze kopiruje jeho pohyby, ale z hladiska ekonomiky by euro bolo velmi vhodne pre exporterov, pretoze sa nemusia poistovat kvolu kurzovym stratam. Pamatam si totizto ake velke peniaze museli moji zakaznici platit bankam, ked sa poistovali pri vacsich kontraktoch a kazde rano kontrolovali kurz koruny voci euru a modlili sa, aby bol stabilny alebo sa pohol zelanym smerom.
O tom, ze CR ma exportne ladenu ekonomiku nemusim hovorit, navyse je silne naviazane na Nemecko podobne ako Slovensko, takze obom statom by som odporucal drzat sa nemcov ako kliest a kopirovat vsetky ich rozhodnutia.
Ak sa EU rozpadne a Nemecko by zacalo tvorit nejaku vlastnu uniu (co je pravdepodobny scenar po rozpade EU) urcite by bolo vhodne do nej vstupit. Nemci su spolahlivy partner a je to najsilnejsia ekonomika v Europe.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny