Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem II. důchodový pilíř a vy

Ale tie cisla co som uvadzal sa tykali len dochodkov. Rozumies? Takze nie su ok, su zaporne a su vysoke. Tam optimalizacia prerozdelovania nepomoze, je to jednoducha matika. Pracujuci na dochodky zaplatili 100, ale dochodcovia beru 120. Co tam chces optimalizovat?
Naliat viacej penazi? Vyborne, to je najcastejsi argument, co pocujem. Ale odkial? Z ineho systemu? Ktoreho? Skolstva? Zdravotnictva? Armady? Vnutra? Vsetci dnes placu, ze su poddimenzovani. Dane zvysovat nechces, odvody tiez nie. Odkial stat zoberie peniaze na ten system?
Nekradnut...ano to je tiez pekne, ano suhlasim, ale opakujem po 150x...do systemu vteka 100 od pracujucich a 120 spotrebuvavaju dochodcovia...system je postaveny na negativnom salde, takze je to zly system, pretoze zatazuje cely statny rozpocet.
Stat je jedna velka firma, ktorej jedna divizia (dochodky) prinasa celej firme vyraznu stratu. Kedze samotna divizia nevie cisla nejako zvratit a v buducnosti hrozi, ze vyprodukuje este vacsie straty tak sa vedenie firmy rozhodne co? Ze stratovu diviziu zrusi. A to je proste 2.pilier, ciastocne zrusenie vyplacania dochodkov statom a prenesenie polovice zodpovednosti na obcana.
Keby ste sa prestali pozerat na to, co je dnes, ale premyslali, co tu zanechate svojim detom mozno by sa vam to javilo zrazu v inom svetle. Ak tenro rok bude SP v CR dlzit 50 mld, kolko spravi dlh o 10 rokov? 500 mld? A o 20? Bilion?
Zoberte si tabulky a pozrite sa na vyvoj dlhu SP (len dochodky) za poslednych 10 rokov a este raz nad tym celym popremyslajte.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny