Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem II. důchodový pilíř a vy

Mohol si si dat aspon tu namahu a zistit si, ze som cisla ocistil a ze su len cisto dochodky. To co spominas ty je v inej casti tabulky.
To kto ma aky dostavat dochodok je vec pohladu na dochodkove sporenie ako celok. Ono uz samotne povzbudzovanei ludi k nekontrolovatelnemu rozmnozovaniu a expanzii ma svoje uskalia, nemyslim len celosvetove, ale kludne aj lokalne. Viac deti = viac ludi = o tie deti sa budu musiet starat ich deti a tych bude musiet byt este viac ...atd. Dokedy sa takyto vzorec aplikovat? Napriklad v Cine a Indii uz dnes nie. Aj z tohoto dovodu povazujem za terajsi system, ktory tu mame desatrocia za chybny. Ale to by sme dlhodobo odbacali a sklzali do zbytocne filozofickej roviny.
Vyhoda 2 piliera je v tom, ze nechame SP 20-30 rokov krvacat a to len preto, ze v buducnosti sa jej vyrazne ulahci a ovela lahsie sa vyrovna s pribudajucim mnozstvom dochodcov. Ale koho dnes zaujimaju riesenia, ktorych benefit sa uvidi az za 20-30 rokov, ze? Vsetci sa chcu mat dobre uz dnes, nie zajtra a toboz nie o 20-30 rokov.
Keby som akceptoval vasu myslienku, ze ok 1.pilier je ten spravny nejako mi stale nikto nepovedal ako zvratit stupajuci deficit. To, co tu zaznelo (podpora vzdelania a rodin s detmi) bude mat len velmi maly vplyv a negatvne cisla budu narastat. Takze, kde je to riesenie na zachovanie podla vas najlepsieho systemu, ked cisla uz roky hovoria proti nemu? A pozor nie je regionalny problem CR, tie cisla su globalne, takze by som to naozaj nebral na lahku vahu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny