Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem II. důchodový pilíř a vy

Ale z tech 129mld je i invalidni duchod, rodicovska dovolena, podpora na deti... To tam bohuzel neni dostatecne rozepsane.

To co pises je blbost a z roku na rok se to nedokaze vyresit. Jak pises, system je nespravedlivy:

Proc maji dostavat stejny duchod ti, kteri cely svuj zivot uzivali a budouci generaci moc nepomohli (at meli jakkoli zavratne prijmy), protoze nikdy zadne deti nemeli jako ti, kteri si utrhovali od huby a vychovali dve, tri, ctyri deti (radne zamestnane a platne cleny spolecnosti, nutno dodat)?

A ted to jeste lepsi:

Jak planovat budoucnost, kdyz nebude s ceho sporit? Nizkokvalifikovana prace ubyva, cim dal casteji ji zastanou stroje, vytvori se skupina totalne neuplatnitelnych lidi, kteri nejen ze nebudou cely zivot pracovat, ani nebudou sto si tu praci sehnat, protoze prace odpovidajici jejich schopnostem bude strasne malo? A ted babo rad? Byt solidarni a pripravovat se o svou krasnou budoucnost? Byt lakomec a poslat tyto zivorit na okraj spolecnosti, i kdyz sami v podstate za nic nemohou, neb komu neni zhury dano?

Tady bohuzel bude muset dojit k nejake radikalnejsi zmene spolecnosti a mysleni. Bud se vratime do feudalnich casu, obnovime otroctvi a budeme se ridit zakony dzungle, nebo ukazeme, ze jsme se jako lidstvo od tech dob nekam posunuli a najdeme nejake kompromisni reseni.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny