Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem II. důchodový pilíř a vy

Tw to, co si zatal? Hodnota penazi nema nic spolocne s podielom produktivnej populacie. Africke staty maju vysoke percento produktivnej populacie oproti Europe (asi vlastne nemaju ziadnych dochodcov;o)) a maju ich meny nejaku hodnotu?
2.pilier ma byt o zmene myslenie ludi, nie je to riesenie je to medzistupen. Kedy to konecne akceptujete?
Nakoniec co brani statu v zmene zakona a spravit si jednu statnu DSSku, kde si clovek bude moct vkladat svoje peniaze do 2.piliera? Pokial stat navyse zagarantuje, ze rocne zhodnocovanie penazi bude zavisle na rocnej inflacii a bude v rozumnom zavese za nou garantujem, ze tuto DSSku si zvoli skoro kazdy, pretoze dovera ludi v stat je ovela vyssia ako dovera v sukromnika.
Lavicove strany proste tvrdohlavo trvaju na tom, ze len 1.pilier je ten spravny a pritom neponukaju ziadne riesenia.
A preco sa sa nevenujeme aj hlavnym pozitivam DSSiek a to je vyplata dochodku v hotovosti a moznost dedenia, ktore 1.pilier absolutne neposkytuje? Nevadi ti, ze statu platis odvody, dosiahnes dochodkovy vek, tesne potom umries a tvoje deti z toho budu mat prd? Ano viem, argument je, ze platime dochodky sucasnym nie sebe, ale to je prave to pokrivene myslenie celeho modelu, ktory uz dnes nefunguje spravne. Co bude zajtra radsej nechcem vediet.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny