Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem II. důchodový pilíř a vy

Tvoj pohlad je velmi laicky a povedal by som, ze ani nepozera velmi dopredu. Cina ako priklad je zly priklad, Cina je komunisticky hybrid, ktory momentalne zije z toho, ze vykoristuje svojich vlastnych ludi, co sa tiez nebude dat donekonecna. Masove povstania v Cine su zalezitostu niekolkych rokov, je to proste kotol, ktory raz vybuchne.
Problem inflacie zdaleka nie je tak hrozny ako udavas. Pri klasickej inflacii sa pohybuju vkladove produkty tesne pod jej hranicou. AKo priklad uvadzam SR, v roku 2012 bola inflacia spotrebitelskych cien 3.6% a v tomto roku si mohol dostat bezne urok na sporiacom ucte okolo 2.5-3%. Pri normalnom vyvoji ekonomiky sa urokove miery komercny bank pohybuju v zavese za inflaciou spotrebitelskych cien, navyse to vsetko kontroluje NBS, takze je to este viac poistene. Inflacia je proste strasiak.
Este sa vyjadrim k tvojim malym dochodkom. Pokial sa budeme drzat prveho piliera a malych dochodkov budu musiet byt vsetky dochodky male. To samozrejme demotivuje strednu vrstvu, aby vyraznejsie prispievala do systemu a ta z neho zacne vystupovat, co sa vlastne deje uz dnes u nas, ked sa obmedzila vyska maximalneho dochodku na 2.3xpriemernheo, pricom este donedavna to bol 3x. Dalsim paradoxom je, ze na urcitej urovni budes odvadzat vacsie odvody, ale dodchodok bude stale ten isty, pretoze zdanenie je progresivne. Vysledkom je zatial realtivne pomaly odliv ludi z celeho systemu...ludi co tam vlievali pomerne dost penazi.
Vidim to vo svojom okoli SZCO hromadne prechadzaju na sro, niektori jedinci uz 1.pilier zrusil, niektori (vratane mna) nad tym silne uvazuju, pretoze stat ich za to, ze su uspesni tresta.
Pisal som to dole uz L-coremu,,,toto nie je len ekonomicka, ale hodnotova kriza, ktora vplyv ekonomickej zvyraznuje a zrychluje a vyraznejsich turbulencii sa mozeme dozit uz coskoro.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny