Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem II. důchodový pilíř a vy

No to si se nemusel tak rozepisovat, stacilo napsat: likvidace socialniho statu. O to totiz jde, lidi nejen v CR ale v Evrope si zvykli na socialni vyhody a na ty z mnoha duvodu nejsou penize. Prave znovu davam jako priklad Cinu, kde je pracovni sila levna a to i diky tomu, ze zadne socialni vyhody (duchody) nejsou. Je v Evrope snaha urcite vlivne skupiny lidi z EU udelat podobny model jako je Cina.

Mylny zaver ovsem je, ze se z prubeznych duchodu prejde na privatni duchody, takove totiz neexistujou, opet upozronuju na problem inflace. Volba tedy je duchody ANO/NE. Pokud ne, samozrejme dojde na snahu jednotlivych obcanu se na stari zabezpecit sami, ovsem zdaleka ne vsem se to povede, ono taky nemuze - jak sam pises na jinem miste cim vyssi vynos investice, tim vyssi riziko a risk muze byt vzdy vzhra nebo prohra - o penize ten clovek prijde a nebude mit na stari nic a bude makat dokud neumre nebo zebrat na ulici. Takze za sebe doufam, ze lidi na tohle nepristoupi a zustane volba ANO, teda duchody z prubezneho systemu, ktere sice budou male, ale nikdo na ulici nezustane.

Mimochodem pokud bude pracujici dostatecne produktivni a diky modernim technologiim by mel byt stale produktivnejsi, pak muze byt pracujicich mene a vydelaji stejne nebo i vice, takze tam problem neni.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny