Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Neprofesionální přístup banky Creditas

Ahoj,
je to uz druha ale posledni zpravicka o teto "bance", nicmene myslim, ze si to vlastni zpravicku zaslouzi.

Jak jsem zde slibil, otestoval jsem zalozeni uctu v nove bance Creditas. Konecne jsem se k tomu dostal dnes, nastesti tenhle vikend zustavam v Praze, takze v podstate nebyl problem.

Na pobocce jsem nastesti necekal dlouho, prede mnou byl jen jeden clovek, ktery uz evidentne byl pomalu na odchodu. Pockal jsem tedy pet minut, abych se dozvedel, ze zalozeni uctu je mozne jen na objednani a to s 14dennim predstihem. Na webu banky zadna takova informace nevisi, takze me to znacne prekvapilo a alespon jsem se zeptal, zda je tedy mozne zalozit bezny a sporici ucet online. Dozvedel jsem se, ze se tato moznost pripravuje a na dotaz na konkretni datum, mi bylo sdeleno, ze mozna uz v unoru (unor uz ale je), nakonec jsem se dozvedel, ze nikdo nevi, kdy bude mozne si ucty zakladat online, ale ze to mozne urcite jednou bude. Nasledne jsem se bez objednani rozloucil a odesel.

Myslim, ze tahle epizodka hovori sama za sebe a pristup banky snad ani nelze oznacit za neprofesionalni jako spis totalne amatersky. V tomhle state uz si snad banku muze otevrit uplne kazdy. ]:)

Takze myslim, ze je zrejme, ze dalsi reference o elektronickem bankovnictvi teto banky uz ode me urcite nebude. :-)

Zdroj: vlastní
Předmět Autor Datum
To je pěkné… Nicméně, dnes mi paní/slečna na call centru sdělila, že zakládat účty půjde online něk…
L-Core 23.02.2017 16:44
L-Core
Otazka je, jestli pujde zalozit jen bezny ucet nebo i sporici. Protoze mi jde hlavne o ten sporici,…
RedMaX 24.02.2017 08:32
RedMaX
Mně jde výhradně o spořicí účet, ten prý takto založit půjde (dle infa slečny z call centra). Uvidím…
L-Core 24.02.2017 19:34
L-Core
Jasny, jsem na tom stejne, v podstate ani ten sporici ucet mnoho neresi, inflaci nedorovna ani 1,1%,…
RedMaX 25.02.2017 14:41
RedMaX
Dle informací callcentra, kterých se mi dostalo, nebude běžný účet potřeba. Stejně jako v ING Bank;…
L-Core 25.02.2017 17:58
L-Core
No ano uvidime, ale obchodni podminky o nicem takovem nehovori, jsou dost nejasne. Osobne me nejak v… nový
RedMaX 25.02.2017 23:12
RedMaX
Působí to celé hodně amatérsky, možná si ukousli větší krajíc, než jsou schopni polknout. Předpoklád… nový
L-Core 26.02.2017 07:11
L-Core
Nevim, jak jsi na tom ty, doma mi tvrdej, ze mam ty banky jako sport. :-D (Nastesti teda uz davno ta… nový
RedMaX 26.02.2017 09:02
RedMaX
Tak po dnešku měním svůj úmysl a kašlu na celou Creditas. 1) Dnes jsem tam volal, založení online p… nový
L-Core 28.02.2017 11:01
L-Core
jj, dnes si muze banku zalozit opravdu kazdy. :-D Mne by beznej ucet nevadil, s tim jsem pocital, k… nový
Redmarx N 28.02.2017 14:41
Redmarx N
O ekva také uvažuji (0,8%), ale to je na nový thread, ať to tady neplevelíme ;-) Naštěstí máme výji… poslední
L-Core 28.02.2017 17:19
L-Core

Otazka je, jestli pujde zalozit jen bezny ucet nebo i sporici. Protoze mi jde hlavne o ten sporici, nerad bych kvuli tomu chodil jako kdysi u FIO na pobocku zvlast, kdyz tam maji objednavkovy system na 14 dni dopredu.

Jeste si rikam, jestli si neporidit Equa Bank, maji sporici ucet HIT 0,2 + 0,6 bonus:

Jak získáte bonus 0,6 %:
stačí mít měsíční příjem v součtu alespoň 10 000 Kč na běžném účtu nebo stačí zaplatit měsíčně alespoň 3x naší bezkontaktní kartou

Prijem bych tam nemel, ale 3x mesicne zaplatit kartou bych dokazal.

Porad ale kdyz to srovnam s Air Bankou, tak tam od zacatku vedeli co delaji a kdy to budou realizovat. Tady se mi absolutne nelibi, ze nekdy v unoru, mozna, mozna nekdy pristi tyden, nekdy. Nekdy maji objednavkovy system, nekdy za 14 dnu, .... Tohle je proste divny, jak to tam asi ridej, mozna jenom nekdy. :-)

Jasny, jsem na tom stejne, v podstate ani ten sporici ucet mnoho neresi, inflaci nedorovna ani 1,1%, ale aspon to ztratu ponizi. Otazka je, zda-li jen nechteji nabrat klienty a za 3 mesice to vyrazne ponizi. Jestli misto toho nejit do Equa, kde mi sice s nejakou podminkou, ale tu jsem schopen splnit, daji tech 0,8%, coz neni o mnoho min.

Mozna jsme se nepochopili, treba omyl z me strany, ale radeji at v tom mame jasno. Stejne budes k tomu sporicimu uctu potrebovat zridit i bezny ucet uplne stejne jako to ma ta Equa nebo Airbank, akorat tady neni zadna dalsi podminka.
V ceniku je totiz jasna zminka:

Převod vkladu z Běžného účtu v Bance CREDITAS na spořicí účet Zdarma

Z toho a dalsich poplatku jsem pochopil, ze je to v podstate jedinna moznost, jak tam poslat na ten sporici ucet vklad bez poplatku.

Dle informací callcentra, kterých se mi dostalo, nebude běžný účet potřeba. Stejně jako v ING Bank; prostě se zřídí vazba na vlastní běžný účet kdekoliv. Počítám, že tam po založení spořicího účtu bude potřeba poslat nějakou "vázací" platbu (třeba korunu), který pak bude nastaven jako účet, na který půjde peníze z toho spořicího vybírat.

Příští týden uvidíme.

No ano uvidime, ale obchodni podminky o nicem takovem nehovori, jsou dost nejasne. Osobne me nejak vsechno od Creditas odrazuje, prijde mi to jak v dobe mBank, tam se taky hledelo hlavne na prvotni nadseni, preci jen byli prvni s uctem zadarmo, takze to jsem tehdy bral jinak.

Působí to celé hodně amatérsky, možná si ukousli větší krajíc, než jsou schopni polknout. Předpokládal bych jaksi logicky, že nejdříve si připraví engine pro online služby. Aby to u nich nevypadalo jak před masnou za komárů, když dostali pravou svíčkovou, což teď tedy vypadá.

Nevim, jak jsi na tom ty, doma mi tvrdej, ze mam ty banky jako sport. :-D (Nastesti teda uz davno take mozna diky memu prikladu utekli od Komercky k temhle zadarmo bankam.)
Zacinal jsem u Postovky, tam jsem vydrzel dlouho, ale stvali me opravdu stupidnima poplatkama a jednou me vytocili poplatkem za zmenu obcanky pri stehovani a zrovna tou dobou zacinala mBank, tak jsem presel, pak jsem uvazoval o druhem uctu na online platby a zrovna se menila FIO ze zalozny na banku a uz jako zalozna to bylo dost popularni tady na Poradne, tak jsem tam sel. Potom mBank nasadila poplatek za kartu pokud se mesicne neutrati nejaka castka, tak jsem presel k AirBank. A ted hledam neco k te AirBank druheho, protoze mi FIO uz moc nevyhovuje, ale rusit to tam nebudu, kdyz mi to penize nezere.

Takze mam nejake srovnani a presne jak pises. Postovka az na ty poplatky profesionalni pristup, otec tam nakonec ma ucet doted, FIO sem tam nejaky drobny zadrhel, ale uz od premeny ze zalozny na banku, kdy mam srovnani, tak profesionalni a jednoznacne resene na urovni, AirBank to same, od zacatku opravdu kvalita, nikdy jsem na pobocce nebyl, vse reseno online, reagovali i na nejake me navrhy, jak by se mohlo internetove bankovnictvi zprehlednit.
No a ted ta Creditas, to je jak nekde na trznici, nevim jak to presne pojmenovat, ale vznosny nazev a jinak nic. To me pripada podezrele, aby jen nanabrali klienty a pak se z 1,1% udela 0,1% a zase se bude menit banka. :-)

Tak po dnešku měním svůj úmysl a kašlu na celou Creditas.

1)
Dnes jsem tam volal, založení online prý už jde, ale opravdu teď vyžadují v případě online založení i běžný účet. Z něj pak lze založit spořicí účty. Nicméně následně jde prý běžný účet zrušit. Kocourkov hadra. Samotný spořicí účet jde založit jen na pobočce. Otázkou je, jak je to skutečně; mám dojem, že levá ruka neví, co dělá pravá.

2)
Přednesl jsem tam tu tvou zkušenost, že ji byl vyhnán z pobočky. Paní mi tvrdila, že mají na stránkách, že je potřeba se předem přihlásit. Já na to že to tam nemají. A ona, že už asi měsíc, že je to u každé pobočky uvedeno. Jenže tam je:

Z důvodu vysoké návštěvnosti pobočky vám doporučujeme kontaktovat nás předem telefonicky

Když jsem jí to řekl, že doporučení není jednoznačná podmínka, tak mi řekla, že kdyby to tam napsali "povinně", že by to nevypadalo dobře. Kocourkov hadra II.

3)
"Další údaje" na zalozeni-bezneho-uctu vyplňovat nemíním. Po mém příjmu a dalších věcech je jim prd. A odhadovat měsíční výši příchozích plateb? Nelze; byly by to jen čistě moje převody z jiných bank. Jeden měsíc nulu, druhý taky, další třeba hodně. A "zdroje mého majetku", to je jako 3 hlavní zdroje z Černých baronů :)

Můj zájem o tenhle ústav klesl na nulu.

jj, dnes si muze banku zalozit opravdu kazdy. :-D

Mne by beznej ucet nevadil, s tim jsem pocital, klidne bych jim tam vyplnil nejaky nesmysly do toho dalsi, ale uvedomil jsem si, ze stejnak uz nemuzu zalozit ucet online, nemam dva doklady. Nejsem majitel ridicskeho opravneni a pas asi pred ctvrt rokem prosel taky a protoze se mimo EU nechystam, tak si dalsi ani delat nebudu. jinymi slovy navsteva banky s cekaci dobou 14 dni, takze nic.

Jeste o tom popremyslim, jestli neudelam ten ucet u Equa.

O ekva také uvažuji (0,8%), ale to je na nový thread, ať to tady neplevelíme ;-)

Naštěstí máme výjimečnou šanci zhodnocení, při kalkulaci, co udělá kurz Kč po ukončení intervencí ČNB. Komu se zadaří, bude jeho (denní?, týdenní?) zisk na úrovni "běžného" zisku za několik let. Já se těším moc :-D

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru