Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Neprofesionální přístup banky Creditas

Ahoj,
je to uz druha ale posledni zpravicka o teto "bance", nicmene myslim, ze si to vlastni zpravicku zaslouzi.

Jak jsem zde slibil, otestoval jsem zalozeni uctu v nove bance Creditas. Konecne jsem se k tomu dostal dnes, nastesti tenhle vikend zustavam v Praze, takze v podstate nebyl problem.

Na pobocce jsem nastesti necekal dlouho, prede mnou byl jen jeden clovek, ktery uz evidentne byl pomalu na odchodu. Pockal jsem tedy pet minut, abych se dozvedel, ze zalozeni uctu je mozne jen na objednani a to s 14dennim predstihem. Na webu banky zadna takova informace nevisi, takze me to znacne prekvapilo a alespon jsem se zeptal, zda je tedy mozne zalozit bezny a sporici ucet online. Dozvedel jsem se, ze se tato moznost pripravuje a na dotaz na konkretni datum, mi bylo sdeleno, ze mozna uz v unoru (unor uz ale je), nakonec jsem se dozvedel, ze nikdo nevi, kdy bude mozne si ucty zakladat online, ale ze to mozne urcite jednou bude. Nasledne jsem se bez objednani rozloucil a odesel.

Myslim, ze tahle epizodka hovori sama za sebe a pristup banky snad ani nelze oznacit za neprofesionalni jako spis totalne amatersky. V tomhle state uz si snad banku muze otevrit uplne kazdy. ]:)

Takze myslim, ze je zrejme, ze dalsi reference o elektronickem bankovnictvi teto banky uz ode me urcite nebude. :-)

Zdroj: vlastní

Komentář k aktualite

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality