Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem kdo nepodporuje Babišovy šmírpokladny je podvraťák?

Řekni mi alespoň jeden rozumný důvod, proč se "křišťálově čistý" živnostník bojí pokladen. Proč protestuje.
Mně to jasné je.

A to jsem pravicově smýšlející, OSVČ, do práce nechodím už 25 let.

Ta aktivita místních úřadů, kontrolující kritičku, je samozřejmě mimořádně hloupá a asi i odsouzeníhodná. Jak se říkalo za komunistů, aktivní blbec je horší jak třídní nepřítel.

--
Ještě k předpokládanému přínosu pro státní kasu: tady bohužel vůbec nekalkulují s negativy. Oni uvažují jednostranně: hospodský nepřizná 200.000 tržby (hodnota bez daně), zkrátí příjem státu o 42.000 na DPH, o 30.000 na dani z příjmu, o nějaké to socko/zdravko. Ano. Ale když vše přizná, bude mít pro svou potřebu mnohem míň peněz a nekoupí si nového Superba, DPH/DPPO zase neodvede Škodovka. Tím samozřejmě nechci říci, že by stát neměl tlačit na poctivý výběr daní a spol, měl - ale z pragmaticky cashflow hlediska to není jen "do plusu" ;-)

--
Nelíbí se mi termín "šmírpokladna". Kdekoliv v civilizovaném světě nikoho nenapadne spekulovat s tím, že ti nedá účtenku. Holt, když jsme jiní, musí se s námi asi i jinak jednat. Tebe nevytáčí na benzínce dotaz "chcete doklad?"? Pravidelně odpovídám "samozřejmě, já ho někomu prodám", to máš vidět ty xichty..

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality