Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Ano nenaletieť finančnému poradcovi

Znáte nějakého prodejce, který klienta pravdivě informuje o tom, že uzavře-li IŽP, bude první dva roky hradit jenom poplatky a provizi? A o výši své provize za uzavření smlouvy na IŽP?
Ano niekolko. Za prve tvrdenie nie je pravdive (vyska odmeny je mensia ako zaplati klient za 2 roky) a za druhe je ta informacia rovnako (ne)dolezita ako fakt, ze u vacsiny bank platite iste obdobie len uroky a istinu zacnete splacat az neskor. Pre niekoho podstatny udaj, pre ineho nie. V sumare sa nic nemeni, pretoze u oboch bank nakoniec zaplatim rovnako, ci uz platim na zaciatku len uroky alebo aj uroky s istinou. Ja sam som dostal tuto otazku uz niekolkokrat a nemam problem na nu odpovedat. Niektori poradcovia dokonca s touto informaciou prichadzaju sami v snahe nahnat klienta do systemu ako aktivneho pracovnika. Podstatne nie je totizto klienta upovedomit o vyske svojej provizie, ale skor fakt, ze napriklad urazove poistky so sporiacoou castou su nevyhodne do cca 9 rokoch trvania a az tak sa to zacne lamat v prospech klienta, takze ak klient vie, zedo 9 rokov bude potrebovat peniaze urcite mu nenavrhnem takyto produkt!
Poradce/prodejce cenu samozřejmě zvyšuje. Znáte banku či pojišťovnu, která by o provizi poradce nenavýšila cenu produktu? Znáte banku nebo pojišťovnu, která klientovi cenu navýší o provizi, kterou nevyplatí?
To opat nie je pravda, pretoze ak by neexistovali dealeri, ci poradcovia nedostal by sa produkt v zivote ku zakaznikovi. Bbanka/poistovna svoj produkt nejako predat musi. Ako? No prostrednictvom svojich internych zamestnancov, ktori cenu navysia tak, ci tak (su drahi). Proste neexistuje system, kde sa da nieco predat bez nejakeho medziclanku. Mozme ho nazvat predajcom, eshopom, systemom, proste prvok, ktory stoji medzi prijimatelom a poskytovatelom. Fakt, ze sa predaj psotupne presuva z internych zamestnancov na externych svedci o tom, ze je vyrazne lacnejsi ako stary dealersky system, a preto dovoluje zlacnit cenu produktu.
OVB v CR je bohuzial na inej kvaltiativnej (horsej) urovni ako na SK, kde ja sam vidim kopec slabin, predovsetkym system recruitingu a dalej system odmenovania, ale na rozdiel od ceskeho sa este nehanbim povedat, ze som sucastou slovenskej vetvy.
Bohuzial uvadzate len negativne priklady, takze vznika dojem, ze cely ten princip je zly. Naopak ja mozem uviest pozitivne priklady, na ktorych mozem dokazat, ze system je dobry.
ANo mozme sa pretekat kto uvedie viac prikladov a je celkom mozne, ze negativne prevazia nad pozitivnymi. A prave preto vznikol tento clanok s cielom oboznamit ludi s dobrym systemom, ktory vsak bohuzial castokrat reprezentuju nespravni ludia.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články