Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Ano nenaletieť finančnému poradcovi

Pod nezávislým poradcem si představuji člověka, který není závislý na žádné firmě "poskytující zázemí", má přehled o celém trhu a placen je přímo klienty, jimž radí (nikoliv z provizí).
Takyto system, ale nikde na svete neexistuje. Vzdy je to o provizii.
To, ze poradcov casto robia ludia bez vzdelania a menia sa ako na beziacom pase je bohuzial pravda. Som bol az zhrozeny, ked som stretol ako poradcu svojho spoluziaka z vysky. On sice dostudoval, ale jeho prirodzena inteligencia bola velmi miziva, skolou presiel naozaj skor opisovanim (niezeby ja nie, ale aspon tej inteligencie som dostal kusok viacej) ako vedomostami a dnes robi financneho poradcu. Dokonca, ked som sa pytal na neho tak, zeje vraj dobry! Dobry, ale v com? Ide "ceskou" cestou? Natara ludom nezmysly a nadriadeni sa tesia, ze maju objem? Nechcel by som byt jeho zakaznikom, par rokov sme spolu studovali a neverim, ze ludia sa menia.
Na druhej strane mam kamosku, ktora to robi uz par rokov tiez a od zaciatku som tvrdil, ze toto nie je praca pre nu. Ona to vsak robi uz roky a je to jej jediny prijem a nemyslim si, ze sa ma tak zle. A robi to dobre, pretoze s nou casto konzultujem veci, takze viem, co tlaci ludom do hlavy a ako. Na rozdiel od predchadzajuceho pripadu u nej nepostradam prirodzenu inteligenciu, takze jej uspech nie je az tak prekvapivy.
Niekedy je tazko odhadnut ludi na prvy, ci druhy dojem a vedia prekvapit, ale vacsinou sa clovek nemyli.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články