Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přerušení živnosti

Dobrý den, kvůli zaměstnání v zahraničí, které mi brzo začne, si chci přerušit OSVČ. Možná se k tomu ještě někdy vrátím (nevím kdy), nechci to teda rušit, je v pořádku uvést do Změnového listu datum obnovení třeba na rok 2099?

A ještě by mě zajímalo, jestli existuje nějaký důvod k nevyužití jednotného formuláře, tj. oznámením na živnostenský úřad, který to rozešle zp, cssz, fu, oproti tomu, řešit to sám?

Případně, pokud by mi dokázal někdo vysvětlit následující pasáž pokynů pro vyplnění Změnového listu:

[bod]16 Podnikatelský subjekt - FO (OSVČ) může využít služeb CRM v tomto případě pouze za předpokladu, že již splnil svou oznamovací povinnost ve smyslu zákona č. 582/1991 Sb. vůči příslušné správě sociálního zabezpečení, nebo oznamovací povinnost ve smyslu zákona č. 48/1997 Sb. vůči příslušné zdravotní pojišťovně. Pokud není vůči těmto orgánům splněna základní registrační povinnost vyplývající z výše uvedených právních předpisů, a to buď osobním podáním podnikatele na příslušném úřadě nebo prostřednictvím JRF při ohlášení živnosti či žádosti o koncesi, nelze v těchto případech využít služeb CRM.

- co je tím myšleno za oznamovací povinnost?

Předmět Autor Datum
Jestliže tedy vůbec nemáte ponětí, za jak dlouho, nebo zda ji ještě budete chtít obnovit, můžete uvé…
host 07.06.2023 20:14
host
Jo, to jsem nakonec udělal, taky jsem to potom našel, ale já se vždycky bojím vepisovat takové blbos… poslední
werkenman 07.06.2023 21:55
werkenman

Jestliže tedy vůbec nemáte ponětí, za jak dlouho, nebo zda ji ještě budete chtít obnovit, můžete uvést klidně datum 31. 12. 2099. Uvedení tohoto data je rozhodně možné. Není dobré dávat datum blízké budoucnosti, může se vám totiž po čase živnost sama obnovit a vy o tom nebudete vědět, protože jste datum zapomněli. Přerušit živnost můžete i opakovaně.

https://comeflexoffice.cz/jak-pozastavit-zivnost/

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru