Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Příspěvek na bydlení

Dobrý den,

bydlím v bytě, který mi koupili rodiče, platím za něj nájem na svůj účet, do kterého rodiče vidí (na peníze nesmím sáhnout, abych se naučil hospodařit s penězi, něco si naspořil...posílám 12k každý měsíc na účet, který je na mé jméno, ale rodiče k němu mají přístup, tam se mi peníze hromadí). Smlouvu na nájem máme, ale odvádění daní neprovádíme (přeposílal jsem si peníze mezi svými účty - nebyl důvod platit daně). S novým rokem se ale zvyšují příspěvky na bydlení a vypočítaná částka 6,5k mě láká.
Jak by bylo možné příspěvek získat? Smlouvu o nájmu mám, peníze odvádím (sice na svůj účet, ale peníze mi pak chybí). Problém vidím v tom, že by si to stát potom zkontroloval a viděl, že rodiče neplatí za nájem daně, popř. že jim vůbec peníze ode mně nechodí a že to zůstává na mém druhém účtu. Obávám se, že bych pak musel příspěvky vrátit, popř. zaplatit pokutu.
Jaká je tedy cesta jak získat příspěvek? napadá mě:
1. posílat nájem nadále na svůj účet, daně není potřeba platit a požádat o příspěvek
2. posílat nájem nadále na svůj účet, na konci roku rodičům poslat peníze na daně (přeci jen daně by vycházely na 20k za rok a příspěvky na 70k)
3. posílat nájem rodičům, ti si zaplatí daně (a pak mi peníze stejně vrátí - je to legální? abych jim posílal 12k a oni mi hned nazpátek 12k? nemůžu si to rovnou nechat na svém účtu a poslat jim jen na daně?)

Prosím o radu jak to co nejefektivněji a nejlegálněji provést, nerad bych dostal do problémů rodiče nebo sebe.

Děkuji,

Ing. Sirka

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny