Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Omlouvám se, že jsem tady způsobil zbytečný rozruch. Od roku 2015 jsem v důchodu a tak už to nesledu…
nerady 30.10.2022 08:41
nerady
Ako môže štát brať DPH zo zdedeného majetku? Dedičstvo = majetok pozostalého = nepravidelný príjem.…
yYy 30.10.2022 10:26
yYy
Nějak ti nerozumím. Píšeš sám ve svém prvním odkaze u všech sazeb u příslušné číslovky "s DPH". Poku… poslední
nerady 30.10.2022 20:13
nerady

Omlouvám se, že jsem tady způsobil zbytečný rozruch. Od roku 2015 jsem v důchodu a tak už to nesleduji. Na Wikanovu odkazu jsem zjistil, jak se odměna pro notáře zvedla cca o 4000,-Kč, při dědictví větším jak půl mega. Dědická daň se tedy neplatí ale stát si z dědictví vezme DPH a tak stejně nepřijde zkrátka. Notář odvede nějaké daně z příjmu, jeho zaměstnanci také a to je další příjem pro státní pokladnu.:-)

Ako môže štát brať DPH zo zdedeného majetku? Dedičstvo = majetok pozostalého = nepravidelný príjem. Dedičstvo nie je služba, tovar, kde sa pripočítava DPH. Dedičstvo je majetok, ktorý bol získaný z príjmov nebohého PO ZDANENÍ - štát nemôže nieč zdaňovať 2x (alebo snáď platíš v obchode DPH za chlieb pri kúpe a potom ešte DPH pri skonzumovaní?). To čo spomínač ako DPH z dedičstva - u nehnuteľnosti sú to miestne dane, pri vkladoch sú zdaňované ÚROKY z vkladu (pretože úroky sú de facto príjem) - ale nie je to DPH.
Naštuduj si, čo je to DPH (daň z pridanej hodnoty), na čo sa vzťahuje a na čo nie.
P.S. ja som v dôchodku od 2010 a predsa sa o to zaujímam.

Nějak ti nerozumím. Píšeš sám ve svém prvním odkaze u všech sazeb u příslušné číslovky "s DPH". Pokud dobře chápu tak je DPH - Daň z přidané hodnoty. Čili když budu platit notáři je v sazbě započítáno DPH, kterou notář odvede státu, nebo je to snad jinak?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru