Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pronájem bytu a "přepsání" energií na sebe...? (jak dlouho smlouva, penalizace?)

Pronájem bytu a "přepsání" energií na sebe...? (jak dlouho smlouva, penalizace?)

Hodlám si pronajmout byt. Někteří majitelé chtějí aby byly poplatky "přepsány" na vás (případně ne "přepsány", ale prostě abyste měl smlouvu (novou třeba) s dodavateli vy). Týká se to asi hlavně elektřiny , ale někteří majitelé bytů chtějí takto i plyn, případně další jiné poplatky).

V případě že bude chtít aby byli poplatky buď "přepsány" nebo nově udělány "na mě" (nová smlouva), tak se chci zeptat na pár věcí kterým nerozumím:

1) Jaká je minimální doba na kterou jde takto nově sjednaná (nebo "přepsaná" smlouva) sjednat...? Na neurčito jen? Na jeden rok...? Řekněmě že jde jen o elektřinu (ČEZ)

2) Co jsem četl tak "předčasné" ukončení smlouvy se pojí s velkými poplatky... Kdybych tedy potřeboval z bytu odejít dříve (než za 1 rok třeba), tak musím smlouvu s dodavetelem energií (třeba elektřina, třeba ČEZ) předčasně vypovědět... S tím se vždy pojí nějaký "penalizační poplatek", ano? Kolik to tak je...?

3) V případě že nový nájemník bytu po mě bude chtít pokračovat s těmi dodavately energií co mám já, tak je možnost moji smlouvu jen přepsat na něj, ano...? V tomto případě bych žádný penalizační poplatek nemusel platit, protože bych prostě za sebe našel "nahrádu" pro dodavatele energií, ano?

Děkuji

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny