Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pronájem bytu a "přepsání" energií na sebe...? (jak dlouho smlouva, penalizace?)

Stěhoval jsem se zatím 5x (ČEZ, PRE, P. plynárenská). Měl jsem standardní smlouvy na neurčito i fixnutou na více let, kterou jsem stejně ukončoval dříve. Také jsem měnil dodavatele (tuším Innogy na ČEZ) od předchozího nájemce. Nikdy mi nikdo při těch přepisech neúčtoval nic navíc.

Myslím, že pokud si vy sám nevyberete nějakého obskurního dodavatele, tak nic nehrozí. Jen je asi přechod v rámci stejného dodavatele rychlejší.

Ten třetí bod mi nedává smysl. Nový nájemník (co přijde po vás) je vám úplně buřt. Ani ho nejspíše nebudete znát, nemáte s ním žádný vztah, tak jak vás může k něčemu nutit (jako asi se o to snažit může, ale to je tak všechno)? "Přepis smlouvy" na nového nájemníka je takový virtuální obrat. Reálně uzavíráte novou smlouvu s dodavatelem kterého si vyberete a ten všechno zařídí. Nemáte povinnost pokračovat ve smluvním vztahu co si uzavřel někdo před váma.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny