Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno platba kartou na internetu

Dobrý den, předem se omlouvám, zda jsem neměl téma vložit spíše do sekce "Život"

K dotazu: Neplatím běžně kartou(na internetu), jednu platbu kartou jsem už podělal a musel jsem čekat až mi obchod vystaví fakturu s číslem účtu a VS. Tomu se nyní chci vyhnout..

Dotaz zní, mám kartu Fio debit.. a na ní výrobce karty červené a oranžové kolečko s popisem Mastercard.. Na obrázku(v příloze) vidíte že mě obchod vyzývá k výběru typu karty.. Zkrátka nevím jestli vybrat tu vlevo s nápisem maestro, nebo ta uprostřed. Ta uprostřed nemá popisek, ale vzhledem k překrytí těch barevných kotoučů, odpovídá moji kartě mastercard.. Myslím si že to bude ta, ale chtěl bych mít jistotu od vás.. Děkuji za odpoveď..a omluva za hloupý dotaz.. Jsem už člověk staršího data..

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Prostě to zkuste a bude to. Jinak si obchody tohle většinou určí samy, stačí zadat 5106 a už tam je…
ml1 02.05.2022 18:25
ml1
Velmi děkuju za pochopení a obsáhlou odpoveď, vážím si toho.:-) nový
Jiří K. 02.05.2022 20:18
Jiří K.
Vseobecne, prve cislo karty urcuje kartovu spolocnost - 4 Visa, 5 Mastercard, 6 Meastro.... takze pl… poslední
Michal2 02.05.2022 21:30
Michal2

Prostě to zkuste a bude to. Jinak si obchody tohle většinou určí samy, stačí zadat 5106 a už tam je správný obrázek. Ale taky jsem na to už párkrát narazil a spíš jsem tipoval, které z těch "koulí" vlastně mám (ale spíš mastercard než maestro, je to na kartě napsané, škoda, že to neni na té ikoně). Teda mezi náma je to pěkně hloupé, číslo karty jednoznačně určuje jejího vydavatele, stát, banku a možná ještě další věci (útočníci prý z toho dokážou určit i to ccv, ale asi jen v některých případech). Obchod nerespektuje zásadní zásadu nenutit uživatele zbytečně přemýšlet.
Taky jsem párkrát narazil na to, že v zahraničí znaji jen "credit card" ale fungovala i naše debetní.

Nesetkal jsem se s tím, že by nebyla cesta návratu, naopak o dokončení platby se obchod hlásí i po náhlém pádu počítače (zažil jsem restart v době kdy byla na řadě platba (obchod už měl kontakt na mě), už jsem se smiřoval s nutností znova dělat objednávku ale pak jsem ve schránce našel email ze kterého jsem to dokončil), po podělání platby (nedostatek peněz, překlep v nějakém tom čísle a podobně) jsem měl pocit, že to je standard. Jo jednou jsem zdržel zpracování, když jsem zaplatil kartou, ale pak v emailu jsem rozkliknul nějaký odkaz na payu a obchod mi asi za dva dny napsal, že stále čekají moji platbu přes payu, tak jsem odepsal, že je zaplaceno kartou a bylo hotovo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru