Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ROI - vysvětlení vzorce

Podle osy jde o asi 8 hodin +/- a prý jde o vyjímku.
Z toho se roční čísla vypočtou velice snadno a přesně.
Nemluvě o tom, že burza je hra se záporným součtem (protože poplatky, jinak by šlo o nulový součet, pokud by se obsah burzy neměnil). Tedy pokud má někdo strategii, která mu vynáší, tak čím více lidem tuto strategii nasdílí, tím méně bude vynášet jemu (v extrémním ořípadě by to tak dělali všichni a ve výsledku jen platili poplatky burze, ale nevydělal nikdo)

Takže aby to mělo smysl, musí sdílející mít nějaký jiný profit - buď to nesdílí zdarma a vydělává na prodeji receptů, nebo používá jinou strategii a potřebuje, aby mu někdo dělal hejla.
Třeba nakoupí akcie A, pak nechá své pohůnky, aby vyhnali jejich cenu nákupy a rád jim prodá svoje za tu vyšší cenu, načež až už pohůnci nebudou mít na nákup stále dražších akcií, tak se ukáže, že je za tu cenu nikdo jiný není ochoten koupit a cena spadne k původní hodnotě. Peníze se přesunou od pohůnků k prodejci strategie.
Jiný oblíbený trik je nechat pohůnky obchodovat jakkoliv, ale při jejich větších nákupech nakoupit za tu cenu sám a až pak zrealizovat ty jejich nákupy (za už poněkud vyšší cenu) a buď jim to prodat ze své zásoby (a okamžitě vydělat), nebo ve chvíli, kdy začnou prodávat, tak vrhnout ty svoje na trh za tu vyšší cenu a až je rozprodám, tak teprve ty jejich. (A jeden překupník je tím známý, že je provázaný s bankou, co tohle automaticky dělá a on jen předává příkazy svých oveček a nechává je o chvíli opožďovat - (Jména nemám, ale byla to celkem nedávno aféra a když jsem o ní četl, tak jsem si říkal, že hezké, ale já takhle obchodovat nebudu, takře mě ta jména neuvízla. Mimochodem ten lag je jedním z důvodů, proč si velcí hráči stěhují servery fyzicky blízko k burzovním serverům a platí si extra rychlé připojení. Tak s tímhle fakt soutěžit nemíním.)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny