Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr peněz z bankomatu v zahraničí (a platba kartou) - v jaké měně..?

Výběr peněz z bankomatu v zahraničí (a platba kartou) - v jaké měně..?

Dobrý den

Mám účet u české banky Moneta Bank vedený v CZK od toho mám standard debit kartu. Plánuji cestu a pobyt v jiné zemi EU (Chorvatsko) asi tak na 2-4 týdny. Chci se zeptat:

1) V jaké měně vyberu peníze když použiju¨pro výběr peněz bankomaty v chorvatsku? Automaticky to bude v Kunách...? Nebo si můžu vybrat i měnu v jaké výběr z bankomatu provedu?

2) Kurz směnný CZK na KUNY se bude řídit kurzem mojí banky (moneta)...? A bývá toto dobrý kurz nebo je lepší někde jinde? (fyzicky zajít do chorvatské banky namísto použití chorvatských bankomatů?, použití směnáren v chorvatsku)

3) Když bych platil kartou v Chorvatsku, např. normálně za nákup v supermarketu, tak se koruny z českého účtu automaticky převedou na Kuny (chorvatská měna) a použije se kurz mojí banky (moneta)

4) Je nutné něco povolovat v internet bance? (jako povolit použití karty v zahraničí, povolit zahraniční platby nebo něco tak), nebo by karta měla default fungovat ihned v zahraničí aniž bych musel cokoli kdekoliv povolovat nebo zadávat nějaký speciální kod co mi přijde na mobil?

Díky

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny