Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr peněz z bankomatu v zahraničí (a platba kartou) - v jaké měně..?

Jen tak pro zajímavost a pro představu přidávám foto (přecejenom paměť bývá klamavá, tak jsem si to zdokumentoval). Toto je ze druhého kola, to jsem už šel najisto, jen tu spořitelnu jsem chtěl zkusit (v prvním kole jsem ji vynechal), narazil jsem na to při probírání fotek, někde mám i to první kolo, třeba ho taky dám k dobru, ale tohle zatím pro představu stačí. Jak jsem už psal, uspěl jsem jenom u OTP ( https://www.otpbanka.hr/ ), zřejmě jediná slušná banka, tak snad ji to vydrží, třeba se do HR ještě někdy podívám. Minimálně v Dubrovníku měla bankomatů docela dost i na turisticky exponovaných místech (Stradun, Pilská brána do starého města apod.).
Předtím jsem se s DCC sice už setkal, ale šlo o ojedinělé případy. Rok předtím v Itálii jen jeden z bankomatů (BNP (Něco jako Banco popolare di Napoli ale nesedí mi to s tou zkratkou) euro za víc jak 32 korun no neberte to, navíc při výběru z eurového účtu, kdy to banka přepočítá zpět na eura...), ale to stačilo jen odmítnout, a výběr byl normálně zadarmo, ostatní to nezkoušely. Ale aby se o to pokoušely všechny bankomaty a ještě po odmítnutí si chtěly naúčtovat poplatek, to mě teda fakt překvapilo.
Jinak Dubrovník můžu doporučit, je to pěkné město, i když všechno je tam (třeba proti kalábrii) strašně malé, pláže jsou tam takové, že když tam přijde 10 lidí, je plno (nutno říct, že v září (chorvatsky rujan) tam nebylo nijak narváno, ale neumim si představit, jak to vypadá v sezóně). Ale jak se zdá, kuny je lépe si vyměnit doma pokud nemáte náladu na zkoušení bankomatů (já jsem si jednoho dne dal takovou procházku, když jsem ještě nějakou hotovost měl, a při ní jsem zkoušel, dokud jsem neuspěl, ale představa, že potřebuju nutně vybrat a obíhám bankomaty celého města, to bych jim snad tu stovku navíc (to by asi tak byl ekvivalent toho acces fee) zaplatil).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny