Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jízdenky pro seniory - jak se určují ceny.

Zkuste oebb.at, ať dávám kterýkoliv den, vychází mi jízdenka Břeclav - Wien airport (ve vyhledávači Flughafen Wien ) na €20,70 což je pořád hluboko pod vašimi 900. Teda je to Sparschein na vlak 4:27 z Bř co je v 6:18 na letišti.
A jak koukám, tak to ani neni Sparschein. Mimochodem Standard Ticket (na kterýkoliv vlak) stojí €25, takže 900 je nějak mimo, €25 je podle mě tak 600.
Nejvyšší cena €32 je na spoj, který bych už nenazýval ranní. Dal jsem náhodně vybraný den za 14 dní (a doklikal jsem se až do 20. prosince), ale nabídka se moc neliší (nejvejš €21,10), jak jsem to proklikával. Snad akorát v sobotu a v neděli, kdy nejezdí ty osobáky, je to za €29, asi delší cesta (přestup na hbf a ne na pratternstein).
Když jsme u těch rad, jízdenky na Slovensko (Bratislava, Tatranská Lomnica) je lepší nakupovat na zssk.sk než na čd.

Ještě jsem se kouknul na stránky čd a nevycházím z údivu, skutešně 924 korun. Většinou nabízely to samé jako rakušáci, jenom přepočtené zlodějským kurzem (alias jednotný železniční kurz, JŽK), ale to zase tolik neudělá. Spíš byl ten problém, že nenabízeli ani to (v době, kdy pomalu docházeli sparscheiny do Říma, čd ještě ani nezahájily předprodej).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny