Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Pojistka na "blbost"

Dobry den. Dnes rano me popelari lehce odreli auto, pan ktery vuz ridil tvrdi ze uplatneni skody muze jit z jeho pojistky na blbost, je tomu tak? Pokryva to i tyto skody, nebavim se ted o povinnem ruceni, je to zdlouhavejsi procedura prez jeho podnik, to by prichazelo v uvahu jako druha varianta. Pokud postaci jeho pojistka na blbost jak odskodneni funguje? Kam kdo vola a co sepisuje a jak se skoda likviduje? Dekuji moc za cenne rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Majetkem třetí osoby se v tomto případě myslí třeba vozovka, svodidla, stavba apod. Nevztahuje se to… poslední
rokator 28.07.2021 20:43
rokator

Majetkem třetí osoby se v tomto případě myslí třeba vozovka, svodidla, stavba apod. Nevztahuje se to na vozidla, protože skoro každé firemní vozidlo je nyní na leasing.

Pokud by popelář poškodil tazatelovo auto popelnicí, měla by svozová společnost uhradit škodu a následně uplatňovat po popeláři jako po svém zaměstnanci. Ten si tu částku bude nárokovat na své pojišťovně, kde má "pojistku na blbost". Pojišťovna uhradí firmě celou částku mínus spoluúčast zaměstnance. Pokud by zaměstnanec neměl "blbostku" sjednanou, měl by celou škodu splácet firmě.

Pokud by popelář poškodil tazatelovo auto popelářským vozem, měla by se škoda uhradit z povinného ručení popelářského vozu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru