Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Bankovní aplikace s rootem

Raiffeisenbank mi poslala neurčitou odpověď:

Rádi bychom Vás informovali, že naše obě aplikace, jak RB klíč, tak i Mobilní eKonto jsou chráněny tzv. Promon shieldem, který vyhodnocuje možné zranitelnosti na daném zařízení a může se zachovat oběma způsoby, které uvádíte.

V některých případech vyhodnotí riziko jako malé a tak pouze informuje uživatele, ale dovolí mu aplikaci použít. V jiných případech ale může vyhodnotit riziko jako velké a pak není možné se do aplikace ani přihlásit.

Těch parametrů, které Promon shield vyhodnocuje, je mnoho a proto Vám neumíme předem sdělit, zda na Vašem telefonu budete moci naše aplikace používat či nikoli.

Doporučujeme Vám, aby jste si jednu z aplikací stáhnul a zkusil aplikaci otevřít. Tím byste měl poznat, zda ji budete moci na svém zařízení používat či nikoli. Není třeba nic aktivovat ani si zřizovat u nás nějaké produkty.

Ptal jsem se, zda mě budou pouze informovat o možné zranitelnosti na rootlém zařízení nebo zda mě nedovolí aplikaci spustit.

Takže jsem aplikace stáhnul a spustil bez přihlášení, což se povedlo a aplikace mě nijak neblokovaly. Nejspíš si udělám u Raifky účet a uvidím, jestli mi aplikace dovolí se přihlásit a bude to bez problémů. Zatím to teda vypadá, že Raiffeisenbank není zdaleka tak striktní a nepřátelská jako jiné banky (KB, ČSOB, ČS, ...) a na jinak zabezpečeném smartphonu dovoluje používat i root.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny